EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN SON ÇIĞLIĞIDIR BU, DUYUN!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN SON ÇIĞLIĞIDIR BU, DUYUN!!!
Haberin Tarihi: 23.8.2021 11:13:38 - Okunma Sayısı:4152 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN SON ÇIĞLIĞIDIR BU, DUYUN!!!

ÖNCE, EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN KUZEYİ GİTTİ!!!

* SÖZDE DAMLA SULAMA MI?!!!

* KANALA BAĞLI DAMLA SULAMA VANASI, “AÇ / KAPA”MI YAPILIYOR?!!!

* GÖLÜN ADININ “EĞİRDİR” OLMASI, EĞİRDİR’İN; GÖLÜ / ELMANIN İSMİNİ / TURİZMİNİ / SAKİN ŞEHİRLİĞİNİ SAHİPLENİYOR OLUŞU, GÖL KURURKEN İSE SESSİZ KALIŞI SORGULANIYOR!!!

* BİR GÖL  EMEKÇİSİNİN, EĞİRDİR GÖLÜ’NDEN İKİ BALIK / BEŞ KG. KEREVİTE İHTİYACI VARKEN, 800 TON ELMA KALDIRAN BAHÇENİN SUYA DAHA ÇOK  İHTİYACI VARDI…

* EĞİRDİR GÖLÜ’ NÜN KUZEYİ (HOYRAN) KARASALLAŞIP OTLAĞA DÖNÜŞÜRKEN, NEDEN EN FAZLA SES GELENDOST’TAN ÇIKIYOR VE NEDEN EĞİRDİR SESSİZ KALIYORDU?!!!

                                      Zeki TARHAN – ANKARA

                                               AKIN / ÖZEL

               Bu yazıma başlarken, şeytanın aklıma getirdiği bir görüntüyü sizlerle paylaşayım istedim. SÜTÇÜLER / Çandır – Yazılı Kanyon yangınında, Eğirdir Gölü’nden su alan uçak görüntüsü!!!

              …Başucumda duran ne Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Kyoto Protokolü, nede Rio Deklarasyonu, Gündem 21, Orman prensipleri, Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi. Ne hikmetse bakmak istemiyorum.

              Kral çıplaktı çünkü. Bugün sosyal medyada paylaştığım Eğirdir Gölü görüntüleri ürperticiydi, hem de çok!!! Sözün bittiği yerdeydik. Ve bu satırı yazdıktan sonra, Eğirdir’ in Sivrisine çıkıp, avazım çıktığı kadar bağırmak geliyordu içimden; “…Eyyy 81 yerleşim birimi!!!” diye.

                                                        ***

              Fıstık falan kalmamıştı artık. Yaa, Allah aşkına söyler misiniz, hani kısıtlı tarımsal sulama?!!! Elma bahçelerine sel basmış gibi yahu!!! Artık bir sezonda en fazla iki sulama kararı öyle mi saygı değer DSİ 18. Bölge Müdürlüğü?!!! Bakın Eğirdir Göl havzasındaki bahçelere!!! Vahşi sulama içerisinde yüzen Damla Sulama boruları!!! Bu neyin nesi yahu?!!! Sözde Damla sulama yapıyorduk!!! Hem projelendirilmesinde hem işletilmesinde yanlışlar abidesi!!! Kanal kotu yüksek, Elma bahçeleri kotun altında… Bahçe sahipleri kanalları deliyor… Ve kanala bağlı Damla sulama vanasını açma… 15 gün sonra, ilaçlama zamanı geldiğinde, mecburen vanayı kapatma…

                                                      ***

           Eğirdir sessiz!!! Eğirdir Gölü havzasındaki 81 yerleşim birimindeki insanlar sessiz!!! Havzanın yerel siyasal aktörleri ve yerel yöneticileri sessiz!!! Merkezi otoritenin bürokratik oligarşik yapısı, herhangi bir idari eylem ve işlemi yada idari tasarrufu gerçekleştirmeye, yada önlem almaya niyetli değil.

                                                     ***

       Atabey Sulama Birliği Başkanlığı, Gelendost Sulaması Sulama Birliği Başkanlığı, Senirkent Ovası Sulama Birliği ile Eğirdir Gölünden sulama yapan Eğirdir Boğazova Sulama Birliğinin, 2021 sulama sezonunda uygulanacak olan KISITLI SULAMA PROGRAMI’nda alınan 7 maddelik kararın son maddesi, bakın ne diyor:

          “Yukarıda belirtilen kararlara uymayarak  kaçak olarak su alan ve sulama planlaması dışında ekim yapan kişilere DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ve Sulama Birliğince, Sulayıcı Bilgi Formunda (beyanname) belirtilen tüm yasal açıklamalar uygulanacaktır.

        Yukarıda maddeler halinde belirtilen hususların kontrolü Sulama Birliği ve DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.”

                                                           ***

         …Evet, şimdi soruyoruz DSİ 18. Bölge Müdürlüğüne: Eğirdir Göl havzasındaki bahçelere, kısıtlı sulama programına uymayanlara, yaptığınız kontrollerde ve takipte ne tür uygulamalarla karşılaştınız ve programa uymayanlara ne tür yaptırımlar uyguladınız?

          Kamuoyunu bilgilendirme, kamuoyunu objektif bir şekilde oluşturma ve kamuya doğru bilgi aktarma misyonumuz gereği, bu soruyu soruyoruz.     

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.8.2021 15:32:05
    Geçen hafta biraz dolaştım bahçelerin arasına o kadar çok kaçak ve de kırılmış boru vardı ki. Bunları gerçek anlamda görevlilerin görmemesine imkan yok. Acaba benden olmasın mantığımı var yada birileri pek görmeyin diye talimat mi veriyor?
Yorum Yap