TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR
Haberin Tarihi: 27.5.2015 19:00:00 - Okunma Sayısı:3929 defa okundu.

"Atatürk'ün Son Gecesi ve Son Sabahı" İsimli Tiyatro Oyunu Ayakta Alkışlandı

TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR…

 

“Atatürk’ün Son Gecesi ve Son Sabahı” İsimli Tiyatro Oyunu Ayakta Alkışlandı

 

            Eğirdir Belediyesi kültür hizmetleri çerçevesinde bu yıl ilki düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Şenliği tüm hızıyla devam ediyor.

            Geçen yıl ilkokullar arası düzenlediği Şiir Yarışmasıyla takdir gören Eğirdir Belediyesi, bu yıl da lise öğrencilerine yönelik Liseler Arası Tiyatro Şenliği düzenledi.

            Öğrencilerin birbirinden güzel oyunlarda yeteneklerini sergileme fırsatını yakaladıkları Tiyatro şenliğinde, bugün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu “Atatürk’ün Son Gecesi ve Son sabahı” isimli tiyatro oyunu gönülleri feth etti.

           
 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ali İhsan Kabasakal’ın yazıp, yönettiği ve oynadığı “Atatürk’ün Son Gecesi ve Son sabahı” isimli tiyatro oyununda; İzzet Güleryüz, İsmail Bülbül, Mahmut Korkmaz, Rümeysa Özbey, Hasan Emre Gök, Mücahit Aslancan, Kenan Arısu ve Süleyman Minnet sahne ve oyun performanslarıyla büyük beğeni aldılar.

            25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen tiyatro şenliği kapsamında her gün bir oyun sahneleniyor. Oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan okula 3.000 TL., ikinci olan okula 2.000 TL. ve üçüncü olan okula 1.000 TL. değerinde emek ödülü verilecek.

            Eğirdir Belediyesi kültür hizmetleri çerçevesinde düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Şenliği’nin Jüri Başkanlığını Eğirdir Belediyesi Basın Danışmanı ve Emekli Edebiyat Öğretmeni İlhan Şimşek yaparken, Jüri üyeliklerini de Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Musa Bozkurt, Muazzez ve Yaşar Şapçı Okulu Türkçe Öğretmeni Hilmi Alan, Bağlar Okulu Türkçe Öğretmeni Ümmügül Erdenk, Süleyman Demirel Okulu Türkçe Öğretmeni Yeşim Yıldız ve Mustafa Çetinkaya Okulu Türkçe Öğretmeni Sibel Kaygısız oluşturuyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap