ISUBÜ Orman Mühendisliği Bölümünün Uygulama Gezisi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ Orman Mühendisliği Bölümünün Uygulama Gezisi
Haberin Tarihi: 29.10.2021 14:08:13 - Okunma Sayısı:2142 defa okundu.

ISUBÜ Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri için Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Sığla Orman İşletme Şefliğine uygulama gezisi düzenlendi.

ISUBÜ Orman Mühendisliği Bölümünün Uygulama Gezisi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri için Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Sığla Orman İşletme Şefliğine uygulama gezisi düzenlendi.

Prof. Dr. Mustafa AVCI tarafından verilen Orman Koruma dersi kapsamında Orman Mühendisliği son sınıf öğrencilerine 28 Ekim 2021 günü Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Sığla Orman İşletme Şefliği Çobanpınar köyündeki yangın sahasında uygulama gerçekleştirildi. Uygulamaya Isparta Orman Bölge Müdürü Refik ULUSOY, Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa ERSOY, Bucak Orman İşletme Müdür Yardımcısı Gökhan KÖK ve Çamlık Orman İşletme Şefi Mustafa GÜLSAT katıldı. Öğrencilere, öncelikle yanan sahayı gören bir noktada, daha sonra da yangının başlangıç noktasında yangın hakkında yangınının çıkışı, seyri ve yapılan müdahaleler ile sahanın boşaltılması ve gençleştirilmesi anlatıldı. Ayrıca sahada kabuk böceği zararının önüne geçmek için asılan feromon tuzakları incelendi.

Orman yangın ekipleri, yangında kullanılan el aletleri ile motorlu araçlar, yangın işçilerinin kişisel koruyucu donanımları, ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal aracı hakkında bilgiler verildi. Bununla birlikte bir orman yangınının başlangıcından itibaren yapılan yangın söndürme organizasyonu ile sahanın ağaçlandırılmasına kadar gerçekleştirilen tüm teknik ve idari işler anlatıldı.

- ISUBÜ Basın

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap