"Gençler Osmanlı’nın En Eski Sporu Okçuluğu Tanıyor" Etkinliği Tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Gençler Osmanlı’nın En Eski Sporu Okçuluğu Tanıyor" Etkinliği Tamamlandı
Haberin Tarihi: 4.11.2021 11:57:39 - Okunma Sayısı:625 defa okundu.

Atabey Meslek Yüksekokulu bünyesinde yürütülmekte olan “GENÇLER DOĞAYI TANIYOR, KORUYOR, GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR” isimli proje kapsamında “Gençler Osmanlı’nın En Eski Sporu Okçuluğu Tanıyor” etkinliği Batı Yerleşkesi Futbol Sahasında gerçekleştirildi.

"Gençler Osmanlı’nın En Eski Sporu Okçuluğu Tanıyor" Etkinliği Tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenip Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atabey Meslek Yüksekokulu bünyesinde yürütülmekte olan 39599 no’lu “GENÇLER DOĞAYI TANIYOR, KORUYOR, GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR” isimli proje kapsamında “Gençler Osmanlı’nın En Eski Sporu Okçuluğu Tanıyor” etkinliği Batı Yerleşkesi Futbol Sahasında gerçekleştirildi. Okçuluk etkinliği kapsamında, ISUBÜ okçuluk topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus ESER tarafından okçuluk sporunun tanıtımı yapılmış ve tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, ISUBÜ okçuluk topluluğu başkanı Koray KOCAMAN, başkan yardımcısı Berat Utku KAYA ve GİZAY Okçuluk Kulübü antrenörleri tarafından katılımcılara farklı kategorilerde (Klasik/Olimpik/Makaralı) kullanılan okçuluk malzemeleri tanıtıldı ve ahşap yay setleri ile temel okçuluk eğitimi verildi. Eğitim sonunda her bir katılımcıya klasik oklar ile atışlar yaptırıldı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap