Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal Eğirdir Belediye Meclisine Brifing Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal  Eğirdir Belediye Meclisine Brifing Verdi
Haberin Tarihi: 10.11.2021 11:20:25 - Okunma Sayısı:1115 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, kurumun çalışmalarını anlattı.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal

Eğirdir Belediye Meclisine Brifing Verdi

 

            Eğirdir Halk eğitimi Merkezi müdürlüğünün çalışma alanları ve faaliyetleri Eğirdir Belediye Meclisi’nde anlatıldı.

            Belediye Başkanı Veli Gök'ün Başkanlığında yapılan Eğirdir Belediye Meclisi toplantısına katılan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, güzel bir sunum yaparak çalışmalarını anlattı.

            Sunumuna, Halk Eğitimi Merkezinin birçok faaliyetlerinde desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Veli Gök’ün şahsında tüm belediye personeline ayrı ayrı teşekkür ederek başlayan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezinin çalışmalarını, istatistiki bilgiler verdi. Şanal, geçen yıl açılan 57 kursta 2 bin 740 kursiyere eğitim vererek sertifika düzenlediklerini, sadece yaz döneminde spor, müzik, sanat alanında bin 71 öğrenciye ulaştıklarını, bu yıl için son iki ay içerisinde 40 adet kursta bin 49 kursiyere kurs tanımladıklarını, bir kısmının tamamlandığını, devam eden kursların olduğunu ve gelen taleplerle hızlı bir şekilde kurs planladıklarını söyledi.

            Halk Eğitimi Merkezimizin açılan kurslarını detaylı bir şekilde açıklayan Ali Şanal, önümüzdeki kısa zamanda açılacak kurslarla ilgili bilgilendirme yaptı.

            Pandemi döneminde tamamen gönüllü olarak kurslarda ve evlerde, usta öğretici ve kursiyerlerle beraber 150 bin maske diktiklerini anlatan Şanal, bunları Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanlığımıza teslim ettiklerini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

            Halk Eğitimi Merkezlerinin vizyonunun sadece kurs açmak değil, kurslar sonunda aile ekonomisine katkı sağlayabilecek kişileri yetiştirmek olduğunu, bunun da el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerin kurs süresince ve kurs bittikten sonra yaptığı birbirinden güzel ürünleri Eğirdir kaymakamlığımızın ve Eğirdir belediyemizin kurumumuza kazandırdığı standa teşhir ettiklerini ve satışını kursiyerler adına takip ettiklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Şanal, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik’in talimatları ve Eğirdir Belediye Başkanının desteği ile Halı Atölyesinin kurulacağını, bu atölyede devamlı kurs açılacağını, İŞKUR İl Müdürlüğünün de kursiyerlere destek vereceğini, kursta 20 kişinin eğitim alacağını böylece 20 ailenin istihdam edilmiş olacağını da sözlerine ekledi.

            Halk Eğitimi Merkezlerinin kültürümüzü, tarihimizi, sanatımızı tanıtmak ve yaymak gibi görev ve sorumluluklarının olduğunu da vurgulayan Şanal, bunun için zaman zaman sanatsal ve kültürel faaliyetler düzenlediklerini söyledi. Müzik grupları ile konser verdiklerini, tiyatro çalışmaları yaptıklarını, Folklorumuzu tanıtmak amacıyla yarışmalara katıldıklarını, farklı spor dallarında müsabakalar düzenlediklerini böylece her daim çalışan, fiziken ve ruhen hazır yetenekleri keşfettiklerini ifade eden Ali Şanal, bunun için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışma yaptıklarını belirtti.

            Toplantıyı güzel bir sürprizle bitireceğini toplantı başında açıklayan Ali Şanal, “Ben bir Eğirdir gönüllüsü, memleket sevdalısı olarak Eğirdir'imizin tanıtımına katkı, turizmine destek amacıyla bana verilen görevlerimin yanında her zaman güzel işler yapmak istemişimdir, gelecekte güzel ve kalıcı izler bırakabilirsem ne mutlu bana!” diyerek Halk Eğitimi Merkezinin öncülük ettiği tamamen fahri olarak çalışan İlçemiz ve ilimizdeki özverili, fedakar öğretmenlerimizden oluşan topluluğun cennet Eğirdir'imizin tanıtıldığı güzel bir türkünün klibi meclise izletti. Klibin Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi youtube kanalında da bulunduğunu oradan izleyebileceklerini belirtti.

            Sunum bittikten sonra soru cevap bölümüne geçildi.

            Belediye Başkanı Veli Gök, Halk oyunlarının Halk Eğitimi merkeziyle özdeşleştiğini, Belediye çalışanlarından oluşacak bir ekibin acilen kurularak Halk oyunları eğitimi almalarını ve her daim hazır olmaları talimatını verdi. Başkan Veli Gök, İstihdam ile çalışmaları nedeniyle Halk Eğitimi merkezine teşekkür ederek, çalışmalarını bu yönde artırmalarını tavsiye etti.

- Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap