Üzüm Yemek Mi, Bağcıyı Dövmek Mi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Üzüm Yemek Mi,  Bağcıyı Dövmek Mi?
Haberin Tarihi: 23.11.2021 17:07:05 - Okunma Sayısı:4519 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

ÜZÜM YEMEK Mİ,

BAĞCIYI DÖVMEK Mİ?

Eşim 13 -14 yaşlarında iken ilçemize o ana kadar hiç görmediği genç erkek ve kızlar gelmiş. Bunlar kim acaba derken, eğitim amaçlı gelen üniversite öğrencileri oldukları anlaşılmış ve ilçe içinbüyük bir gelir kaynağı olacağı görülmüştür. Yıllar geçti öğrenciler gerçekten esnaf diliyle sıcak para kazancı ve her kesim için yeni bir ekmek kapısı olduğu görüldü.

Zamanın Belediye Başkanı tarafından fırsatçılık yapılmaması çağrısıyla apart türü binalar yapılması istendi. Durumu müsait olan kişilerce yoğun bir apart yapımı başladı ve bu ilçemiz için olumlu bir gelişme idi.

Öğrencilerin değeri o kadar anlaşıldı ki! Belediyeler arasında tatlı rekabet başladı. İlçemizde de yerel yönetimin yoğun çalışması meyvelerini vermeye başlayıp, 2021-2022 Eğitim – Öğretim yılında aktif olarak 2600 üniversite öğrencisi ilçemizdeki mevcut bölümlere kayıt oldu.

Bu durum karşısında ilçemizdeki KYK yurtları ve apartlar mevcut öğrenci kapasitesini karşılayamaz oldu. Belediye Başkanımızın gayretleri ile geçici bir çözüm de olsa ilimiz üniversite yetkilileri ile görüşülüp, Belediye imkanları çerçevesinde (öğrencilerin ulaşımı konusunda) İl’de bulunan KYK’lara yerleştirilmesi sağlandı. Bazı vatandaşlarımızca eleştirilirse de en mantıklı yol budur. Çünkü öğrenci velileri çocukları için kalacak yer bulamayınca ne yapacaklar? Yüzde doksanı kayıttan vazgeçecek. Ama kayıt olan öğrenciler bu yıl İl Merkezine gitseler de gelecek 3 yıl ilçemiz esnafına maddi kazanç sağlayacaktır. KYK sorununa kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla; yerel yönetimin öncülüğü ile yer tahsis ve ödenek işlemleri bitirilerek Sekibağ Mahallesi’nin üst kısmına 600 yataklı KYK yurdu yapılmasına karar verilmiştir. İlçemiz için sevindirici bir durum, çünkü bu yurt en az 20-30 aileye ekmek kapısı olup, 600 öğrenci ihtiyaçlarını ilçemizden giderecek ilçemize yeni bir kaynak olacak, esnaf kazanacak, EĞİRDİR KAZANACAK…..!

Ama görünüyor ki! bu güne kadar ekonomi ve eğitim çalışmaları adına hiçbir çözüme el atmayanlar yurt yapımı ile ilgili katı tutumlarına devam etmektedirler. İnşaat alanı için kesilen üç beş ağaç üzerinden siyaseten nemalanmaya çalışıp, resmen Eğirdir’e gelecek yatırım baltalanmaya çalışılıyor.

Peki Ağaç üzerinden İlçemize yapılacak yatırımı eleştirenler, ISUBÜ ve Ardıç Gönüllülerinin ortak çalışması olan “Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak” çalışması için binlerce fidan dikilirken neredelerdi, haberleri var mıydı, varsa da takdir etmesini bildiler mi? Yani doğaya borcunu fazlasıyla ödeyen ve Eğirdir’in böyle kısır tartışmaların içine çekmek herkesim için vakit kaybıdır. Ayağımıza kadar gelen böyle bir yatırım, böyle bir fırsatın önüne ket koymak, Eğirdir’e yapılacak bir haksızlık değil midir?

Lütfen Eğirdir’imizin önünü açalım sudan bahanelerle yatırımları engellemeyelim.

       Saygılarımla. 23.11.2021                                                                                               

 - Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.11.2021 21:46:10
    Eğirdir ilçemizin gelişmesi adına güzel tesbitler. Teşekkürler.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.11.2021 00:23:25
    İsabetli bir yorum olmuş.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.11.2021 22:24:48
    Havva hanım kalemine sağlık..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.11.2021 19:27:00
    İlçemizin gelişmesi ve adının daha fazla duyurulması açısından güzel bir konuya değinilmiş.Öğrencilerimizin de daha rahat bir eğitim görebilmesi çok önemli ailelerin de zorlanmaması açısından KY K yurtlarının yapımı konusundaki duyarlılığınızı takdir ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum
  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.11.2021 19:10:34
    Her şey Eğirdirimiz için. Çok güzel tespitler. Teşekkürler Havva Hanım
Yorum Yap