Gece Gündüz programının çekimleri Eğirdir'de yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gece Gündüz programının çekimleri Eğirdir'de yapıldı
Haberin Tarihi: 4.6.2015 09:51:00 - Okunma Sayısı:3918 defa okundu.

Anadolu'yu karış karış gezen "Gündüz Gece" ekibi bu hafta Isparta ve Eğirdir’de çekimler yaptı.

Gece Gündüz programının çekimleri Eğirdir’de yapıldı

 

            Anadolu’yu karış karış gezen ‘Gündüz Gece’ ekibi bu hafta Isparta ve Eğirdir’de çekimler yaptı.

            Halk müziğinin başarılı seslerinden Kürşat’ın sunumuyla ekrana gelen Gündüz Gece programı bu hafta Eğirdir’de göl, elma, balık ve ilçenin çeşitli yöresel değerlerini kayıt altına aldı.     Anadolu esintilerini barındıran ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 23:00’te Kanal 7’de Televizyonu’nda ekranlara yansıyor. Eğirdir’deki çekimlerin tarihi ise ileriki günlerde netleşlecek.

            Halk müziği sanatçısı Kürşat, Anadolu kültürünü ‘Gündüz Gece’ ile ekrana taşıyor. Kürşat, Türkiye’yi dolaşarak Anadolu’nun farklı kültürlerini izleyiciyle buluşturuyor. Kürşat, gittiği köylerde hasat yapan köylülere yardım ederken, yörenin ünlü türkülerini seslendiriyor. Anadolu’nun sıcak insanlarından hoş sohbetler, manili atışmalar, tarlada çalışanların anlatacağı hikâyeler, köylülerin sesinden memleket türküleri, halk oyunları, hasat zamanlarının dayanışması ve kışlık hazırlıklar Gündüz Gece’de yer alıyor. Yaz aylarında tarhana yapan, kış aylarında zeytin toplayan köy halkının hasat sürecinde aralarında geçen eğlenceli diyaloglar, üretim sürecinin detayları, içerisinde samimiyeti barındıran türküler ‘Gündüz Gece’ ile izleyici karşısına çıkıyor.

            Çekimler için Eğirdir’e gelen Gece Gündüz ekibi, ilçeyi çok beğendiklerini ve böylesine güzel bir kent için tanıtım konusunda gerekeni yapacaklarını söylediler. Eğirdir Halk Eğitim Merkezi çalışanlarının da katıldığı program çekimleri Eğirdir Evi ve Yeşilada’da bulunan Fahri Bey Konağı’nda gerçekleştirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap