ISUBÜ İLE ASHM ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ İLE ASHM ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Haberin Tarihi: 12.4.2022 14:00:41 - Okunma Sayısı:2006 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Isparta İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

ISUBÜ İLE ASHM ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Isparta İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Isparta İl Müdürü Yakup Kütük’ün imzaladığı protokol, öğrencilerin ve personelin eğitim, iletişim, hukuk, iktisat, medya, sağlık ve bağımlılık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına sahip oldukları her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.  

Rektör Diler, “Genç nesillerimize ahlaki karakter eğitimini sunmak, onların sosyo-kültürel etkinliklerini artırmak, öğrencileri hayatın her türlü zor şartlarında olumlu olumsuz yönlerini aktarmak, madde bağımlılığına karşı uyarmak adına Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan sosyolog, psikolog ve diğer eğitmenlerle birlikte çok geniş katılımlı öğrencilere ve personele birçok eğitimler verildi. Bu eğitimler için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz ve ekibine, Üniversitemiz adına bu etkinlikleri düzenleyen Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığımıza, öğrenci toplulukları ekibine, Kariyer Merkezi ekibine, öğretim elemanlarına, personelimize ve en başta bu etkinliklere katılan 5 bine yakın öğrencimize kalbi teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.  Bu gençlik bizim, bu gençliğe hangi tür hizmet sunulursa hak ettikleri inancındayım. Üniversite yönetimi olarak elimizden geldiğince sahip çıkarak, milli manevi değerlere bağlı milli projeler üreten sağlıklı bir gençlik yetiştirme amacındayız. Tüm katkıları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Isparta İl Müdürü Yakup Kütük, “ISUBÜ ile iki yıldır sürdürdüğümüz bu protokol, sonuçları itibariyle devam ettirilmesi kanaati oluştuğundan, hem seminerleri veren ve hem de faydalanan öğrencilerin memnuniyeti göz önünde bulundurularak 3 yıl daha protokolün devam ettirilmesi kararı alındı. Rehabilitasyon ve eğitim alanlarında çalışmalarımız devam ediyor, ancak bizim için önemli kısmı eğitim çalışmaları. Bizler, olumsuzluklar, tavamalar oluşmadan, olaya müdahalenin yolu eğitim olduğu için bu çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bizim için gençlerimiz çok önemli. Yerli ve milli gençlerimizi yetiştirmek zorundayız. Geçmişimizden gelen kültürümüzü ve manevi kotlarımızı ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Yerine getirmemizin başlıca mihenk taşı diyebileceğimiz gençlerimiz, üniversitemiz bize sunduğu imkânla hazırlar ve eğitimlerimizi yapıyoruz. 56 oturumla 5 bine yakın öğrencimize ulaştık. Başta Rektörümüze, üniversite yönetimine Kariyer Merkezinin kıymetli yöneticilerine, emeği geçen il müdürlüğümüz personeline ve eğitimlere katılan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Erhan Türkoğlu, iki kurum arasında daha önce imzalanan işbirliği protokolü gereği düzenlenen "Medyayı Tanımak, Kavramak ve Kullanmak ile Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma" eğitimlerine yaklaşık 5 bin öğrenci ve personelin katılım sağladığını hazırladığı sunumla anlattı.  

ISUBÜ Rektörlüğü Senato Salonunda düzenlenen imza törenine Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Aile ve Sosyal Hizmetler Isparta İl Müdürü Yakup Kütük, Rektör Yardımcıları Pof. Dr. Hüseyin Fakir, Prof. Dr. Yıldız Bolat, Prof. Dr. H. Cenk Bayrakçı, Genel Sekreter Sefer Kutlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Isparta İl Müdür Yardımcısı Lütfü Büyükses, ISUBÜ Kariyer Merkezi yönetimi katıldı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap