ISPARTA'DA KİRAZ İHRACAT SEZONU AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA'DA  KİRAZ İHRACAT  SEZONU AÇILDI
Haberin Tarihi: 19.6.2015 10:28:00 - Okunma Sayısı:1670 defa okundu.

Isparta'daki Kiraz İhracat merkezleri sezonu açtı.

ISPARTA’DA  KİRAZ İHRACAT  SEZONU AÇILDI

 

            Isparta’daki Kiraz İhracat merkezleri sezonu açtı. Isparta Valisi Vahdettin Özkan, ITSO başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte Eğirdir Serpil köyünde bulunan kiraz ihracat merkezinde incelemelerde bulundu.

            Türkiye’nin  önemli Kiraz üretim ve İhracat merkezlerinden biri olan Isparta’da kiraz ihracatı başladı.

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan beraberinde ITSO başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Eğirdir ilçesi Serpil köyünde son teknoloji ile çalışan  Kiraz tasnifleme ve ihracat merkezinde incelemelerde bulundu.

            Firma yetkileri eşliğinde İhracat Merkezinin bölümlerini gezen vali Özkan, yetkililerden bilgi aldı.

            Kiraz ihracat merkezi ortaklarından İsa Erdoğan Eğirdir bölgesinde bu yıl Kiraz ve Meyve rekoltesinin kaliteli olduğunu belirterek yurt dışına yıllık 2 bin ton kiraz ihracat ettiklerini kaydetti.

            Isparta’nın ihracat girdilerinin büyük bir bölümünü meyveciliğin oluşturduğunu kaydeden Isparta Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Şükrü Başdeğirmen, yurt dışından aşırı derecede bir meyve talebinin olduğunu kaydetti.

            Serpil köyünün kaliteli meyve üretim merkezi olarak örnek bir yerleşim yeri olduğunu söyleyen Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın son dönemde tarım ilaçları ile ilgili yaptığı çalışma ile ihracatı da arttırdığına dikkat çekti. Vali Özkan “Serpil köyümüz, çalışkan insanları ile Isparta ekonomisine katma değer sağlayan önemli bir yer. Bu gün burada sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve ilgili bakanlık olarak kamu otoriteleri ve en önemlisi alın teri döken çiftçilerimize neler yapabiliriz konusunda çalışmalarda bulunduk. Özellikle kimyasallardan arındırılmış bir tarımsal faaliyetlerin icrası çok önemli. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın özellikle reçeteli zirai ilaç uygulamasını başlatarak çifçilerimiz daha bilinçli hale geldi. Bu da başta ihracatımız olmak üzere bir çok yönde çiftçimize katkı sağladı.” dedi.  

            Isparta’da kiraz hasat sezonunun ise önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap