Başkan Şengöl Alman gazetecilere kendi bahçesinde meyve ikram etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Şengöl Alman gazetecilere kendi bahçesinde meyve ikram etti
Haberin Tarihi: 1.7.2015 10:13:00 - Okunma Sayısı:1470 defa okundu.

Antalya Gazeteciler Derneği ile Nürnberg Gazeteciler Derneği arasındaki işbirliği ile Türkiye'ye gelen Alman gazeteciler Eğirdir'de ağırlandı.

Başkan Şengöl Alman gazetecilere kendi bahçesinde meyve ikram etti

 

            Antalya Gazeteciler Derneği ile Nürnberg Gazeteciler Derneği arasındaki işbirliği ile Türkiye'ye gelen Alman gazeteciler Eğirdir'de ağırlandı.

            Antalya Gazeteciler Derneği Başkanı Mevlüt Yeni ve Isparta Gazeteciler Derneği Başkanı Şevket Karahan'ın ev sahipliği yaptığı gezide Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl de yalnız bırakmadı.

            Eğirdir'de yaşayanların çok şanslı olduklarını belirten Alman gazeteciler, kendilerini de Eğirdir'e gelmekle şanslı ilan ederlerken, gazetecilerin kardeşliğinin yaşadıkları illerin belediyelerine de yansıdığını söylediler. Alman gazeteciler, kardeş belediyecilik çalışmalarının bundan sonra daha da gelişeceğine dikkat çektiler.

            Eğirdir'e gelen gazetecilere Rüya Parkı gezdiren ve Eğirdir'in meşhur balık yemeği olan Sazan Dolmasından ikram eden Başkan Şengöl, ayrıca kendi bahçesinde dalından meyve ikram etti.

            4 dönem Başkanlık yapan Ömer Şengöl’ü soru  yağmuruna tutan Alman gazeteciler Göl, turizm, elmacılık ve özel hayatıyla ilgili sorular sorarak, Ülkelerinde çıkartacak oldukları Eğirdir isimli gazetde, yayınlanmak için röportaj yaparlarken bol bol fotoğraf çekerek çalıştıkları gazetelerde Eğirdir’in en iyi şekilde tanıtılmasına katkıda bulunacaklarını söylediler.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Başkan Şengöl, “Eğirdir’imiz 7 bin yıllık bir şehir. Gölümüz ise 3 milyon yaşında. Dünyada çok az bulunan geliri kaynak suyu olan bir göl. 500 km2 çevresi bulunan Eğirdir Gölü’nde 5 milyon m3 su bulunuyor. Göl, etrafı yüksek dağlarla kaplı ve içinde yüzlerce kaynağı var. Bir çok kavimden sonra 1300’lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu himayesine geçen Eğirdir, 1923 yılında Cumhuriyetle, Türkiye Cumhuriyeti’nin küçük bir ilçesi olarak bugülere gelmiştir. Dünya’da en emniyetli, en güvenli ilçedir. Hiç olmadığında 3 bin komando burayı koruyor. Tarımsal alanda faaliyet gösteren 47 kuruluştan 2 tanesi Eğirdir’de bulunmaktadır. Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü bölgemiz ve ülkemiz için büyük ve önemli kuruluşlardır. 1960’lı yıllara kadar tarımla uğraşılan Eğirdir’de 1960’lı yıllardan sonra çeşitli ülkelerden getirtilen elma türleri ile kendini geliştirmektedir. Türkiye’de her 4 elmadan 1 tanesi Eğirdir’de yetişmektedir. ‘Bundan iyisi Şam’da kayısı‘ diye bir sözümüz vardır. Biz bunu ‘Bundan iyisi Eğirdir’in elması’ şeklinde değiştirdik” diye konuştu. Başkan Şengöl, 65 yaşında olduğunu, ömrünü Eğirdir’e verdiğini de sözlerine ekledi ve “Eğirdir’e geldiğiniz için, ayağınıza ve kaleminize sağlık” diyerek misafirlerine teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap