20 KİŞİLİK MİNİBÜSE, 41 KİŞİ!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,20 KİŞİLİK MİNİBÜSE, 41 KİŞİ!..
Haberin Tarihi: 7.7.2015 15:22:00 - Okunma Sayısı:2165 defa okundu.

EĞİRDİR JANDARMA EKİPLERİ YOL KONTROLLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR...

20 KİŞİLİK MİNİBÜSE, 41 KİŞİ!..

EĞİRDİR JANDARMA EKİPLERİ YOL KONTROLLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR…

Son dönemlerde, kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyan ve bir kaza anında faciaya sebep olan minibüs-otobüs sürücülerine Eğirdir’de Jandarma ekipleri göz açtırmıyor.

25 Ekim 2014 tarihinde Afyon Çay ilçesinde kapasitesinin üzerinde öğrenci taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 7 öğrencinin hayatını kaybetmesi, 31 Ekim 2014 tarihinde Yalvaç ilçesinde 24 kişilik minibüse 46 kişinin binmesi ve meydana gelen trafik kazasında 18 işçinin ölmesi ve 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü Manisa Gölhisar’da kapasitesi üzeri yolcu taşıyan minibüs kazasında asma yaprağı toplamaya giden 15 kişinin ölmesi ile sonuçlanan facia gibi kazalardan ders almayan minibüs canavarlarından birisi de Eğirdir’de yakalandı.

Eğirdir bölgesinden Uluborlu’ya kiraz toplamak için işçi götüren 20 kişi kapasiteli bir minibüs, içerisinde 41 kiraz işçisiyle, yol kontrolleri sırasında Eğirdir Jandarma ekiplerince tespit edildi.

İçerisinde erkek ve kadın kiraz işçileri yanı sıra çocukların da bulunduğu minibüsü durduran Eğirdir Jandarma ekipleri, minibüs sürücüsüne cezai işlem uyguladı.

Eğirdir Jandarma ekiplerinin özellikle köylerimizde bu konularla ilgili eğitim seminerleri de verdiklerini anlatan yetkililer, facia gibi kazalardan ders alınmamasının üzücü ve düşündürücü olduğunu, vatandaşlarımızın bu gibi durumları, denetimlerini aralıksız sürdüren Jandarma ekiplerine bildirmelerini istediler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap