4 Bin Elma Fidanı Toprakla Buluşturuldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,4 Bin Elma Fidanı Toprakla Buluşturuldu
Haberin Tarihi: 31.5.2022 13:37:37 - Okunma Sayısı:1789 defa okundu.

ISUBÜ Ziraat Fakültesi uygulama alanına yeni tür elma fidanları dikildi.

4 Bin Elma Fidanı Toprakla Buluşturuldu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde bulunan elma bahçesinin ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yeni bir elma bahçesi tesis edildi.

ISUBÜ Ziraat Fakültesi uygulama alanına yeni tür elma fidanları dikildi. Fidan dikim etkinliğine ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, dekanlar, Ziraat Fakültesi bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler ile personel katılım sağladı.

Ziraat Fakültesi uygulama anında yaklaşık 11 dekar alanda 4000 elma fidanı dikilerek modern meyveciliğin gerektirdiği tüm uygulamalar planlanarak uygulanacak. 3,5 metre sıra arası olacak şekilde telli terbiye sistemi kurulurken, damla sulama sistemi, üstte sisleme ünitesi ve gölgelik net sistemi hazır hale getirildi. Fidanlar sıra üzerinde 80 cm mesafeye dikilip 3,5 m boylanması planlanıyor Süper spindle sisteminde terbiye edilecek ağaçlar makina ile budanacak. Ana çeşit olarak Rosy Glow elma çeşidi fidanları Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde üretildi. Oldukça verimli olan bu çeşit 3. yılda Isparta ekolojik koşullarında 16-20 kg/ağaç ürün vermesi hedefleniyor.

Öğrencilerimiz için modern bir uygulama alanı olmanın yanında ilimiz elma üreticileri için de örnek bir bahçe niteliğinde olan yeni tesisimizin Üniversitemize, Isparta’ya ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını dileriz.

- ISUBÜ Basın

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap