ISUBÜ’YE TEKNİK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ’YE TEKNİK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER
Haberin Tarihi: 18.6.2022 11:47:59 - Okunma Sayısı:917 defa okundu.

Türki Cumhuriyetlerden Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan’dan Bakanlık ve yönetim kuruluş temsilcileri ISUBÜ’ye teknik ziyaret gerçekleştirdiler.

ISUBÜ’YE TEKNİK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği ortaklığı ile toplam yedi ülkeye yönelik olarak sürdürülen “Capacity Building for Sustainable Fisheries and Aquaculture Management in Central Asia, Azerbaijan, and Turkey – FISHCap (GCP/SEC/013/TUR)” adlı proje kapsamında 13 - 17 Haziran 2022 tarihleri arasında, “Regional Workshop and Study Visit on Planning and Policy Development Increasing Aquaculture Production in Beneficiary Countries” adı altında çeşitli eğitim programları gerçekleştirildi. Eğitim programlarına Türkiye’nin yanı sıra Türki Cumhuriyetlerden Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan’dan Bakanlık ve yönetim kuruluş temsilcileri katılım sağladı.

FAO Balıkçılık ve Su Ürünleri Kıdemli Uzmanı Haydar FERSOY başkanlığındaki heyet 16 Haziran 2022 tarihinde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi senato toplantı odasında Rektör Prof. Dr. İbrahim DİLER tarafından ağırlandı. Toplantıya Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül KUBİLAY’ın yanı sıra fakülte öğretim üyeleri ve öğretim elemanları iştirak etti. Toplantıda üniversite ve fakülte tanıtımları yapılarak karşılıklı işbirliği fırsatları ele alındı. Heyet toplantı sonrasında su ürünleri laboratuvarlarını ve uygulama birimlerini ziyaret etti.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap