Açılış Konserine yoğun İlgi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Açılış Konserine yoğun İlgi
Haberin Tarihi: 27.7.2015 15:39:00 - Okunma Sayısı:3373 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Klasik Müzik Festivali açılış konseri Ayastefanos Kilisesinde yapıldı.

Açılış Konserine yoğun İlgi

 

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Klasik Müzik Festivali açılış konseri Ayastefanos Kilisesinde yapıldı.

 

Eğirdir halkının yoğun ilgi gösterdiği konserde Minik kursiyer Ayşe Ünverdi’nin Keman solosu büyük beğeni topladı.

 

Eğirdir Belediyesi Eğirdir’de ilklere imza atmaya devam ediyor. Eğirdir Klasik müzik festivali etkinlikleri kapsamında Eğirdir’de öğrencilere ücretsiz piyano, keman ve flüt kursları düzenlenirken, kursiyerlerin her hafta cumartesi günü Ayastefanos kilisesinde verdiği konserler büyük beğeni topluyor.  Cumartesi günü düzenlenen piyano ve keman resitalinde Piyano’da Zeynep Kökten, Kemanda Pınar Haybat ve Kanunda ise Ramine Babayeva Yalçın sahne alarak, Sarı gelin, J.S Beach ve F. Chopin’den eserleri dinleyici ile buluşturdular.

 

Konserde konuşan Eğirdir belediye Başkanı Ömer Şengöl “  Eğirdirlinin isteği her şeyi yapmaya devam edeceğiz.  Kiliseyi seçmemizdeki amaç gerek tarihi gerekse de buranın ses ambiyansından dolayıdır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burada verilen kusların çocuklara yararlı olacağı kanaatindeyim. Kurs bitiminde yani 16 Ağustosta hepsinin birer müzik aleti kullanacak ve konser verecekler” dedi.

Klasik müzik festivali kapsamında konserler her cumartesi Ayastefanos kilisesinde dinleyici ile buluşacak.

 

 

 

           

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap