Pınargözü Sanat Çalıştayı Sergisi Törenle Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Pınargözü Sanat Çalıştayı  Sergisi Törenle Açıldı
Haberin Tarihi: 6.8.2015 09:25:00 - Okunma Sayısı:3019 defa okundu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Pınargözü Sanat Çalıştayı'nda resmedilen eserlerin bulunduğu sergi, törenle Kepez Erdem Bayazıt Kültür merkezinde açıldı.

Pınargözü Sanat Çalıştayı  Sergisi Törenle Açıldı

 

            Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Pınargözü Sanat Çalıştayı’nda resmedilen eserlerin bulunduğu sergi, törenle Kepez Erdem Bayazıt Kültür merkezinde açıldı.

            Dr. Melek Günbey Güler'in küratörlüğünde bu yıl beşincisi gerçekleşen Uluslararası Sanat Çalıştayı'nda 12 ülkeden 40 sanatçı tarafından yapılan eserler düzenlenen törenle sergiye açıldı. 23 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Yenişarbademli Belediyesi sınırlarında bulunan Pınargözü'nde bir araya getirilen dünyaca ünlü sanatçıların eserleri, Yenişarbademli'nin ardından Kepez'de Erdem Bayazıt Kültür merkezi'nde sergilenmeye başladı.

            Sanat Danışmanlığını Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas'ın üstlendiği çalıştayın sergi açılışı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem tarafından gerçekleştirildi. Resim, heykel, seramik gibi farklı dallarda 40 eserin bulunduğu serginin küratörü Güler, Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'nün Akdeniz Belediyeler Başkanı olarak iki yıldır kendilerini atölye çalışmalarında ziyaret ettiğini ve çok büyük katkı sağladığının altını çizdi. Tütüncü ve Erdem'e teşekkürlerini sunan Güler, çalıştayın her yıl daha anlamlı hale geldiğini belirterek, farklı ülkelerden gelen sanatçı dostlarının memnuniyetini dile getirdi.

            Açılış kurdelesini keserek, daha önce atölye çalışmalarını takip ettiği eserlerin son hallerini inceleyen Başkan Tütüncü, başta Güler olmak üzere tüm sanatçıları tek tek kutladı. Eserlere hayran kaldığını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, sanatı ve sanatçıyı her zaman desteklediklerini ve beşincisi gerçekleşen çalıştayın, çok uzun yıllar büyüyerek devam etmesini dilediğini ifade etti. Serginin Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde meraklılarıyla buluşturulmasından sonra birçok şehre ulaştırılması planlıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap