Klasik Müzik Eğirdir'e Yakıştı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Klasik Müzik Eğirdir'e Yakıştı
Haberin Tarihi: 17.8.2015 16:19:00 - Okunma Sayısı:3399 defa okundu.

Eğirdir Klasik Müzik Festivali 16 Ağustos 2015 Pazar günü Liman'da yapılan "Kapanış Konseri" ile son buldu.

Klasik Müzik Eğirdir'e Yakıştı

               Eğirdir Klasik Müzik Festivali 16 Ağustos 2015 Pazar günü Liman'da yapılan “Kapanış Konseri” ile son buldu. Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Klasik Müzik Festivali otuz beş kursiyerin ve sekiz eğitmenin performansı ile sona erdi .

               Eğirdir Belediyesince bölgede bulunan gençlerin klasik müziği yakından tanıyabilmeleri, nota öğrenmeleri için başlatılan festival kapsamında otuz beş kursiyere piyano, keman ve flüt dersleri veren eğitmenler ile her hafta öğrendiklerini Ayastefanos Kilisesinde izleyici ile paylaşan kursiyerler, festival sonunda öğrendiklerini sergilediler.

               Festival boyunca kursiyerleri klavyeli çalgılarda eğitmen Zeynep Kökten, üflemeli çalgılar Eğitmenleri Elif Begüm Edirne, Meltem Güler, Merve Kuşoğlu, Pelin Pektaş; Telli Çalgılarda Pınar Haybat, Zemina Babayeva görev aldı. 

 
 

Program sonunda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Ülkemizin çeşitli üniversitelerinin konservatuar öğrencilerinden oluşan bir ekiple, bölgemizin öğrencilerine müzik sevgisini aşılamak ve klasik müziğe yönlendirmek amacıyla çalışmalarımızı tamamladık. Eğirdir'de, Eğirdirlinin “Bu nerden çıktı?” dediği bir ortamda davetle ve Trakya Üniversitesi Devlet Konservetuvarı, Kocaeli Üniversitesi Akademik Orkestrası, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı hocalarının tavsiyesi ile ilçemize  gelip eğitmenlik yapan eğitmen öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğirdir'de inşallah bunun devamını yapacağız. Çok kısa bir sürede öğrendiklerini sergileyebilen bütün kursiyerlerimize de bu işin peşini bırakmamalarını rica ediyorum." dedi

               Konser sonunda öğretmenler ve kursiyerlere başarı sertifikası yanında Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından kristal elma hediye edildi. 
 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap