Iraklı Bektaşiler, Türkiye'yi ziyaret etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Iraklı Bektaşiler, Türkiye'yi ziyaret etti
Haberin Tarihi: 22.8.2015 09:45:00 - Okunma Sayısı:1288 defa okundu.

T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) işbirliğiyle Irak Bektaşi Federasyonu Temsilcileri ülkemizi ziyaret etti.

Iraklı Bektaşiler, Türkiye’yi ziyaret etti

 

            T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) işbirliğiyle Irak Bektaşi Federasyonu Temsilcileri ülkemizi ziyaret etti.

            Her yıl Ağustos ayında Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Uluslararası Hacı Bektaş Anma ve Kültür Etkinlikleri’ne katılmak üzere Türkiye’ye gelen Iraklı Bektaşi heyeti 5 günlük program kapsamında Ankara ve Nevşehir’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

            14-18 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen program kapsamında konuk heyet, Nevşehir’de Bektaşi türbelerini ziyaret ettikten sonra akşam da Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katıldı. Nevşehir’deki programın tamamlanmasının ardından Ankara’ya geçen heyet ORSAM ve Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı’nı ziyaret ederek yetkililer ile görüştü.

            Iraklı Bektaşi heyeti, program kapsamında Kamu Diplomasisi Koordinatörü ve aynı zamanda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Cemalettin Haşimi tarafından da kabul edildi. Haşimi konuk heyete Türkiye´nin Irak ve Suriye´ye yönelik gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Irak Bektaşi Federasyonu Temsilcileri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı´nı da ziyaret ederek YTB Başkanı Kudret Bülbül ile bir araya geldi.

            Düzenlenen program ile Iraklı Bektaşilerin kimliklerini kazanma sürecindeki devamlılığın sağlanması ve Türkiye ile Bektaşi toplumu arasındaki bağların güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap