"Anadolu'ya Yelken Açıyoruz" Projesinin 2'nci Ayağı Eğirdir'de Başladı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Anadolu'ya Yelken Açıyoruz" Projesinin  2'nci Ayağı Eğirdir'de Başladı...
Haberin Tarihi: 17.10.2015 09:25:00 - Okunma Sayısı:2017 defa okundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle geliştirilen protokol gereğince "Anadolu'ya Yelken Açıyoruz" projesinin ikinci ayağı 16-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Eğirdir'de gerçekleştiriliyor.

“Anadolu’ya Yelken Açıyoruz” Projesinin  2’nci Ayağı Eğirdir’de Başladı…

 

            Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle geliştirilen protokol gereğince “Anadolu’ya Yelken Açıyoruz” projesinin ikinci ayağı 16-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Eğirdir’de gerçekleştiriliyor.

            Su Sporları kabiliyeti olan genç sporcuların tespit edilerek yetiştirilmesi amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) işbirliğiyle oluşturulan “Anadolu’ya Yelken Açıyoruz” projesi kapsamında, ilçemizde bilgilendirme aktiviteleri başladı. Çarşı merkezinde bulunan Eğirdir Belediyesi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Yelkene gönül veren 7-12 yaş arası öğrenciler yanısıra Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, Yelken Antrenörü Ahmet Şahan ve Gençlik Hizmetleri İlçe Md. V. Gülnur Şahin katıldı.

            Türkiye Yelken Federasyonu Anadolu Yelken Temsilcisi Arif Cüneyt Kaya, Antrenör Şebnem Kaya ve Yelken Federasyonu İzmir Bölge Antrenörü Tansu Pala 7-12 yaş arasındaki öğrencilere slayt eşliğinde “Optimist” ile ilgili bilgiler verdiler.

            Öncelikle söz alan Türkiye Yelken Federasyonu Antrenörlerinden Şebnem Kaya: “Ben de bu spora sizin yaşınızdayken başladım. Bu spor kişiye özgüven, sorumluluk aşılıyor. Çünkü tekneyi  kendi hakimiyetinizle yönetiyorsunuz. Hayatta başaramayacağız diye bir şey yoktur.  Azim ve kararlılık sizi en üst derecelere taşıyor. Her şey zamanla oluyor” dedi.

“Amacımız Eğirdir’de

Yeniden Yarışlar Yapmak…”

            Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle geliştirilen protokol gereğince yapılan “Anadolu’ya Yelken Açıyoruz” projesinin birinci ayağının Karaman Ermenek’te ikinci ayağının ise Eğirdir’de yapıldığını ifade eden Yelken Federasyonu İzmir Bölge Antrenörü Tansu Pala ise: “Ben de bu spora 1975 yılında başladım. Şimdiye kadar bir çok Türkiye derecelerim var. Bugün, sizlerle tanışmak ve projelerimizden bahsetmek için buradayız. Belediye Başkanımız Ömer Şengöl Bey’le görüştük. Eğirdir’de yıllar önce Cumhurbaşkanlığı Kupası yarışmaları yapılıyormuş. Şimdi neden olmasın? Federasyon olarak amacımız Eğirdir’de yeniden yarışlar yapmak. Çünkü Eğirdir Gölü yarışlar için çok önemli Göller içerisinde yer alıyor.” dedi.

            Pala “Yarın saat 10.00’da Liman içinde Optimist teknelerini tanıtacağız. Hepinizi oraya bekliyoruz…” diyerek konuşmasını bitirdi.

            Kısa tanıtım toplantısının ardından Antrenör Şebnem Kaya ve Antrenör Tansu Pala katılımcılara slayt eşliğinde “Optimist Nedir?, Optimist Sporcusunun Kuralları nelerdir?, Yarışlardaki Temel Kurallar Nelerdir?, Optimist Yelkeninin Parçaları Nelerdir?, Rüzgar Yönleri ve Dereceleri Nelerdir?, Yelkende Kullanılan Bağlar nelerdir?...” konularında bilgiler verdiler.

            Etkinlik bugün Limaniçinde yapılacak optimist tekneleri tanıtımı ile devam edecek.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap