TDF BAŞKANI ALAATTİN KARACA: "ÇANDIR'DAKİ TESİSLER ONARILMAZ İSE, BURADAKİ ETKİNLİKLERE SON VERİLECEK..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TDF BAŞKANI ALAATTİN KARACA: "ÇANDIR'DAKİ TESİSLER ONARILMAZ İSE, BURADAKİ ETKİNLİKLERE SON VERİLECEK..."
Haberin Tarihi: 22.10.2015 16:20:00 - Okunma Sayısı:1502 defa okundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Sütçüler Çandır'da bulunan, Türkiye Dağcılık Federasyonu'na ait eğitim merkezi binası ile buradaki köprünün onarılmaması halinde, yıllardır binlerce kişinin eğitim gördüğü Çandır etkinliklerine son verileceğini söyledi.

TDF BAŞKANI ALAATTİN KARACA: “ÇANDIR’DAKİ TESİSLER ONARILMAZ İSE, BURADAKİ ETKİNLİKLERE SON VERİLECEK…”

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Sütçüler Çandır’da bulunan, Türkiye Dağcılık Federasyonu’na ait eğitim merkezi binası ile buradaki köprünün onarılmaması halinde, yıllardır binlerce kişinin eğitim gördüğü Çandır etkinliklerine son verileceğini söyledi.

            17-24 Ekim tarihleri arasında Çandır’da düzenlenen, Dağ Arama ve Kurtarma Eğitimi’ni yerinde görmek için ilçemize gelen Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, halen süren bu kampa 107 sporcu ile 12 antrenörün katıldığını, sadece bu yıl düzenlenen Çandır’daki faaliyetlere 70 ilden 125 kulüp sporcularının iştirak ettiğini, 2015 yılında Çandır’da Dağ Temel Eğitimi, Dağcılık Eğitimi ve Arama-Kurtarma Eğitimi gibi 6 defa kamp gerçekleştiğini, bu kamplara gelen takriben 700 sporcunun bölgenin tanıtımı yanısıra ekonomisine de katkı sağladıklarını anlattı.

            Halen süren Dağ Arama Kurtarma kursuna katılanların, ileri seviye kaya eğitimini başarı ile bitiren sporcular olduğunu belirten Karaca, bu sporcuların önümüzdeki aylarda kış eğitimini tamamlayıp, sertifika alacaklarını, meydana gelebilecek dağ kazalarında arama-kurtarma faaliyetlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.

            Yıllar önce Isparta Valiliği, Sütçüler ve Eğirdir Kaymakamlıklarının girişimleriyle yapılan tesislerin ve köprünün çökmek üzere olduğunu ve tehlike arz ettiğini vurgulayan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, “üzülerek söylüyorum ki, bu tesisler onarılmadığı takdirde Federasyon olarak Çandır etkinliklerine son vereceğiz. Başbakanlık imzası ile kurulan Türkiye Dağcılık Federasyonu gibi bir kurumun bu bölgeyi tercih etmesi, bu bölge için bir gururdur. Federasyonumuzun Çandır’daki faaliyetleri, doğa sporlarının ve bölge turizminin gelişmesi adına önemlidir. Coğrafi açıdan yaz eğitimleri için çok uygun olan bu bölgenin desteklenmesi halinde, bu bölge uluslar arası grupların tercih edeceği bir yer haline gelebilecekken, Çandır’daki etkinliklere son verecek olmamız, bizleri de derinden üzmektedir…” dedi.

            ÇOK YAZIK…

            Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Çandır’da düzenlenen kamp ve seminerlere katılan sporcuların Sütçüler Çandır yanı sıra, ilçemizin tanıtımında ve ekonomisine katkısı da çok önemlidir.

            Sayın Valimizi, Sütçüler Kaymakamlığı’nın konu ile ilgili olarak acilen girişimde bulunacaklarına inanıyor, Çandır tesislerinin en kısa zamanda onarılarak, Başkan Alaattin Karaca’nın dediği gibi, bu tesislerin uluslar arası grupların geleceği bir yer haline getirilmesini diliyoruz…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap