Eğirdir Yuvalı Köyünde Kaçak Silah Üretimi Yapan Şahıslar Yakalandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir  Yuvalı Köyünde Kaçak Silah Üretimi Yapan Şahıslar Yakalandı
Haberin Tarihi: 28.10.2015 14:33:00 - Okunma Sayısı:2377 defa okundu.

İl Jandarma Komutanlığı Eğirdir Yuvalı köyünde kaçak silah üretimi ve tamiri yaptığı bilgiler doğrultusunda yaptığı baskında 3 kişiyi yakaladı.

Eğirdir  Yuvalı Köyünde Kaçak Silah Üretimi Yapan Şahıslar Yakalandı

 

 Eğirdir Yuvalı köyünde kaçak silah üretimi ve tamiri yaptığı bilgileri doğrultusunda, İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı baskında 3 kişi yakalandı.
Eğirdir’e bağlı Yuvalı köyünde O.D, M.D. ve F.D. isimli şahısların ev ve eklentilerinde kaçak silah üretimi ve tamiri yaptığı yönünde bilgiler alan İl Jandarma Komutanlığı operasyon düzenledi.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: “ Eğirdir ilçesi Yuvalı köyünde O.D, M.D. ve F.D. isimli şahısların ev ve eklentilerin kaçak silah üretimi ve tamiri yaptığı yönünde bilgiler elde edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Eğirdir ilçesi Yuvalı köyünde O.D, M.D. ve F.D. isimli şahısların ev ve eklentilerinde kaçak silah tamiri ve kuru sıkı tabancalara namlu takmak suretiyle silah üretimi yaptıkları bilgisinin alınması üzerine, adli makamlardan alınan arama kararı ile O.D, M.D. ve F.D. isimli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 1 adet 9 mm çapında kuru sıkıdan bozma tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet G3 piyade tüfeği fişeği, 1 adet manevra fişeği, 1 adet plastik mermi,  27 adet numaratör, 6 adet menşei bilinmeyen ateşli silah iğnesi, 2 adet tek kırma havalı tüfek, 1 adet çalışır durumda olmayan çakmaklı dolma tüfek, 2 adet tahtadan yapılmış ve namlusu sökülmüş eski tüfek, 6 adet tahta dipçik, 5 adet dipçik kalıbı, 2 adet el kundağı, 1 adet namlu, 1 adet tekli av tüfeği mekanizması, 1 adet çiftli av tüfeği mekanizması, 1 adet av tüfeği üst kapağı, 5 adet Av tüfeği yapımında kullanılan malzeme, 1 kutu av tüfeği tapası,  2 adet kullanılmış tetik tertibatı, 30 gr av tüfeği fişek barutu, 57 adet fişek kapsülü ele geçirilmiştir.

Şüpheliler O.D, M.D. ve F.D. adli makamların talimatı doğrultusunda gözaltına alınmıştır.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı halkın huzur ve güvenine yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap