Growtech Eurasia Tarım Fuarı, Sektör İçin Yılda Ortalama 500 Milyon Dolar İş Hacmi Yaratıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Growtech Eurasia Tarım Fuarı, Sektör İçin Yılda Ortalama 500 Milyon Dolar İş Hacmi Yaratıyor
Haberin Tarihi: 6.11.2015 09:28:00 - Okunma Sayısı:3165 defa okundu.

Dünyada ve ülkemizde tarım sektörünü temsil eden en önemli firmalar, aylar öncesinden Avrasya'nın lider tarım fuarı Growtech Eurasia'daki yerlerini aldı ve stand alanı satışları tamamlandı.

Growtech Eurasia Tarım Fuarı, Sektör İçin Yılda Ortalama 500 Milyon Dolar İş Hacmi Yaratıyor

 

            Dünyada ve ülkemizde tarım sektörünü temsil eden en önemli firmalar, aylar öncesinden Avrasya’nın lider tarım fuarı Growtech Eurasia’daki yerlerini aldı ve stand alanı  satışları tamamlandı.

            30’u aşkın ülkeden 650 markanın katılımı ile 2-5 Aralık tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleşecek Growtech Eurasia; Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, geçtiğimiz yıl tarım sektörü için 500 milyon dolarlık iş hacmi yarattı.

            Tarımsal üretimde Avrupa’da birinci Dünya’da yedinci sırada yer alan Türkiye, 78 milyonun üzerinde nüfusu, her yıl yaklaşık 40 milyon turisti ve 2 milyonun üzerinde mültecinin gıda ihtiyacını karşılıyor. Kısa süre önce açıklanan Küresel Açlık Raporu dünya genelinde 795 milyon kişinin açlık çektiğini ortaya koyarken, Türkiye  % 0.2’lik yetersiz beslenme oranı ile en iyi durumdaki ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

            Ülke ekonomimizin her yıl kendini geliştiren itici gücü tarım sektörünün Türkiye’nin en geniş kapsamlı tarım ihtisas fuarı Growtech Eurasia’da her yönüyle temsil edildiğini ifade eden UBM EMEA (Istanbul) Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, “Geçtiğimiz yıl ülkemiz 18 milyar dolarlık tarım ve gıda maddesi ihracatı gerçekleştirdi. Tarımdaki başarımız, hem ekonomimizin hem de gıda güvenliğimizin sigortasıdır. Bu başarının altında, don, dolu, kuraklık, aşırı yağış gibi doğal afetler ile mücadele ederken dünya genelinde yaşanmakta olan olumsuz ekonomik koşullara rağmen üretim yapmaya devam eden çiftçimiz ve sektör temsilcilerimizin imzası bulunuyor. Öyle ki, dünyada ve ülkemizde tarım sektörünün önde gelen firmaları olan katılımcılarımız, aylar öncesinden geçtiğimiz yıl sektör için 500 milyon dolar iş hacmi yaratan Growtech Eurasia’daki yerlerini aldı” dedi.

            Engin Er şöyle devam etti: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın verilerine göre ülkemizin son dönemdeki tarımsal hasılası 2,5 kattan daha fazla artarak 23 milyar dolardan 61 milyar dolara yükseldi. Ülkemiz gelişen teknolojileri hızla uygulayarak ve yerli tarımı geliştirecek önlemler alarak büyümeye devam ediyor. Growtech Eurasia Tarım Fuarı olarak sektör için yeni pazarlar yaratmak ve ülke ekonomine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”.

            Yaklaşık 75 ülkeden 80 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşmesi hedeflenen Growtech Eurasia’da Sera ve Teknolojileri, Tarım Teknolojileri ve Ekipmanları, Sulama Sistemleri, Tohumculuk, Fidecilik, Bitki Besleme ve Koruma, Biyolojik Mücadele, Tarımsal Makine ve Ekipmanları ile ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetler yer alıyor. Fuar, katılımcılarının ve ziyaretçilerinin Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetler’e kadar çok geniş bir coğrafyadaki pazarlara ulaşmalarını sağlıyor.

            Growtech Eurasia kapsamında; Ekonomi Bakanlığı ile koordinasyonunda ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği organizatörlüğünde çevre ülkelerin potansiyel alıcıları ve karar vericilerini tarım sektörü ile buluşturacak ve yeni ticari iş birliklerine aracılık edecek “Alım Heyeti Programı” düzenliyor. Ticaretin gelişmesi misyonunun yanında katılımcı ve ziyaretçilerini her yıl sektöre dair en yeni teknoloji, ürün ve yöntemlerle buluşturmayı ve tanıtmayı hedefleyen Growtech Eurasia, bu amaçla tarım sektörüne artı değer katan yenilikçi projeleri desteklemek amacıyla Growtech Tarım Ödülleri veriyor. Bu yıl sekizinci kez düzenlenen Growtech Tarım Ödülleri, fuarın açılışı tarihi olan 2 Aralık tarihinde sahiplerini bulacak.

            Growtech Eurasia 2015 Tarım Fuarı’nın Ana Sponsoru, İnovatif Tarım felsefesiyle organik gübre üretimi yapan Bactogen,  İletişim Sponsoru, Turkcell Çiftçi Birliği ile dünyanın kişiye özel ilk tarım danışmanlığı servisini sunan Turkcell, Co-sponsoru da bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmet platformu Findeks oldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap