Kahramanlar Ölmezler, Kalplerde Yaşarlar...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kahramanlar Ölmezler, Kalplerde Yaşarlar...
Haberin Tarihi: 10.11.2015 16:46:00 - Okunma Sayısı:1814 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77'nci yıl dönümünde saygıyla, özlemle ve şükranla andık.

Kahramanlar Ölmezler, Kalplerde Yaşarlar…

 

- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77’nci yıl dönümünde saygıyla, özlemle ve şükranla andık.

 

            Milletimizi benliğine ve egemenliğine kavuşturarak demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştıran, Türk milletini, medeni cihanda, layık olduğu mevkiye çıkarmak ve Türk Cumhuriyetini sarsılmaz temeller üzerinde, her gün daha ziyade takviye etmek için mücadele eden eşsiz yetenekleriyle tarihte unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 77’nci yıl dönümünde Eğirdir’de saygıyla, özlemle ve şükranla andık.

            Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu gün olan 10 Kasım’da tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen sade bir törenle yad edildi.

            Atatürk’ü Anma töreni dün saat 09.00’da Kaymakam Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin  Akkaya ve Belediye Başkan V. Hasan Bilal Taran tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’de iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi. Gönderdeki bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında araç sirenleri çaldı.

            Çelenk sunum töreninin ardından Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu özel anma programı için saat 10.00’da Kervansaray toplantı salonuna geçildi.

            Buradaki program ise iki dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Ramazan Özkan yaparak şunları dile getirdi: “Bıraktığı ölümsüz eserlerin varisi olmakla daima gurur duyduğumuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu üstün kişiliğe sahip büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yılında onu her zamankinden daha iyi anlamak ve hatırlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

            Mustafa Kemal, idealist bir liderdi. Onun idealizmi Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkından geliyordu. En büyük ideallerinden birisi de milli sınırlarımız içinde, milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Hür ve bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra Türkiye’yi çağdaşlaştırmak için çağdaş medeniyet idealine yönelmiştir. Yaptığı inkılaplarla bunu gerçekleştirmeyi amaçlamıştır.

            Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüye, askere, polise, öğretmenlere, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına, çocuk ve gençlere… Kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. O bir halk adamıdır; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır.

            O, eğitim, bilim, fen, sanat, spor ve kültüre çok önem vermiştir. Atatürk, çağdaş eğitim yöntemleriyle yetiştirilecek yeni bir nesile ihtiyaç olduğunu görmüş ve modern eğitim politikasının esaslarını belirleyip eğitim alanında büyük yenilikler yapmıştır. Çağdaş eğitimin ve dünyanın çok gerisinde kalan medreselerin, tekke ve zaviyelerin kapatılması yeni okulların açılması bunların en önemlisidir.

            Atatürk, ömrü boyunca milleti için çalıştı, bunu bir görev saydı. O: “Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur” sözüyle millete hizmet anlayışını ve yöneticilerde bulunması gereken özellikleri vurgulamıştır.

            Savaştaki kahramanlıkları ve orduyu mükemmel yönetmesinin yanında, devlet kurup yönetmekteki ustalığı, ileri görüşlülüğü ve barışseverliği ile tarihte eşine az rastlanan yöneticilerdendir.

            O, barışsever ve tüm dünya uluslarının mutluluğunu isteyen bir liderdi. Onun görüşüne göre, barışın bozulmasından tüm dünya ülkeleri ızdırap duymalıydı. Dünya ülkelerinin mutluluğuna çalışmak, aynı zamanda kendi ulusunun mutluluğuna çalışmaktı.

            Atatürk, çocuklara, gençlere ve kadınlara da çok değer veren bir liderdir. Çocukları hep sevmiş, onların iyi şartlarda yetişmeleri için uğraşmıştır. Gençlere de hep güvenmiş, onları ülkenin aydınlık geleceği olarak görmüştür. Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara ve gençlere: “Küçük hanımlar! Küçük Beyler! Hepiniz geleceğin birer yıldızı, gülü, mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” demiştir. Sevgili öğrenciler, bu sözü asla unutmayınız.

            Atatürk ilkeleri ve Atatürkçülük, Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan, gerçekçi, milli ve yenileşmeye açık, çağdaş bir sistem kurmayı amaçlar. Atatürk demek; özgürlük, aydınlık, vatanseverlik. Atatürk demek, çağdaşlık demektir.

            Atatürk gençliğe güvenmiş, onlara yol göstermiş ve ülkeyi onlara emanet etmiştir. Öğrencilere hitabında “Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi gereklidir.” biçimindeki ifadesi ile onların uzak görüşlülüklerini geliştirmelerinin önemini vurgulamıştır.

            Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk!

            Sen rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti’ne, ilke ve inkılaplarına her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak, sana layık bir Millet olmaya devam edeceğiz.

            Ruhun şad olsun.”

            Okul Müdürü Özkan’ın konuşmalarının ardından, Gülsüm Sude Akçay “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiiri, Hilal Aydemir “Bir Türkü Söylüyorum” isimli şiiri okudular.

            Daha sonra Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından P. Bnb. Tezcan Bayram Atatürk’ün Askeri Kişiliğini slayt eşliğinde anlattı.

            Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe öğretmenlerinden Melek Sarıdoğan ve öğrencilerin birlikte hazırlamış olduğu “10 Kasım’da Atatürk’e Sesleniş” isimli oratoryo izlenildi. Tuğra Eren Evrensel “Mustafa Kemaller Tükenmez” isimli şiiri okudu.

            Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma töreni, okul Müzik Öğretmeni Gözde Eliküçük ve öğrencilerin birlikte Atatürk’ün sevdiği şarkıları söylemeleri ve ödül töreni ile sona erdi.

***

            Her gün güneş yeniden doğar, gün yeniden başlar Atam.

            Kahramanlar ölmezler, kalplerde yaşarlar.

            Ne yazsak ne yapsak azdır senin için.

            Bütün ulusun gönüller dolusu kucaklar dolusu selamı var.

            Selam sana eşsiz insan, yüce komutan, ulusuna gençliğine güven içinde      yat…

***

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap