Isparta - Burdur Kardeşliği "Aynı Mahallenin Çocuklarıyız"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta - Burdur Kardeşliği "Aynı Mahallenin Çocuklarıyız"
Haberin Tarihi: 9.12.2015 09:08:00 - Okunma Sayısı:1278 defa okundu.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti ile Burdur Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği iş ve güç birliği ziyaretleri kapsamında medya çalışanları önceki gün Burdur'daydı.

Isparta - Burdur Kardeşliği ‘Aynı Mahallenin Çocuklarıyız’

 

            Isparta Gazeteciler Cemiyeti ile Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği iş ve güç birliği ziyaretleri kapsamında medya çalışanları önceki gün Burdur’daydı.  IGC Başkanı Şevket Karahan, Burdurlu gazetecilere ve yöneticilere; “Aynı mahallenin çocuklarıyız. Geçmişte yaşanan olumsuzlukları geride bırakmak istiyoruz” diyerek önemli mesajlar verdi.

            Ispartalı basın mensupları önceki gün komşu vilayetimiz Burdur’a çıkartma yaptı. IGC Başkanı Şevket Karahan önderliğinde Burdur Valisi Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof.Dr . Adem Korkmaz’ı makamında ziyaret eden heyet, iki ilin müşterek konularda beraber hareket etmesi noktasında fikir birliğine vardı. Geçmiş yıllarda yaşanan hasetliğin son bulması adına Isparta Gazeteciler Cemiyeti meşaleyi yaktı. Bu kapsamda IGC Yönetim Kurulu üyeleri, Burdurlu basın mensuplarıyla birlikte protokol ziyaretinde bulundular.

            Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öcal, Arzu Deniz, Mustafa Savlu, Ispartalı Gazeteciler Tuna Ünal ve Arif Aydın'ın Vali Hasan Kürklü'yü ziyaretinde Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Taraşlı, Kürşat Tuncel ile Burdurlu Gazeteci Feti Kılıç’ta eşlik etti.

            Yerel basının, devletin ve vatandaşın eli, gözü, kulağı olduğunu bildiren Burdur Valisi Hasan Kürklü, ulaşamadıkları bir çok noktaya gazetecinin ulaştığını ve yaptıkları işi önemsediklerini dile getirerek, basın mensuplarının işleri kolaylaştırma noktasında da gayret gösterdiklerini bildirdi. Vali Kürklü,"bu noktada iki ilin güçlerini birleştirme noktasında hem fikiriz. Hemen hemen aynı kültürden, gelenekten gelen bireyleriz. " dedi.

            Vali Kürklü’nün konuşmasının ardından açıklamada bulunan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ise; “Ispartalılar ve Burdurlular olarak aynı mahallenin çocuklarıyız. Geçmişte yaşanan olumsuzlukları geride bırakıyoruz. Burdur’u seviyoruz ve önemsiyoruz. Bizler kardeşiz, devletini ve milletini seven iki şehiriz.  Her zaman aynı platformdayız. Her anlamda biriz. Sayın Valimizin Burdurlu arkadaşların haber alma özgürlüğüne katkı sağladığı için de ayrıca minnettarız” dedi. IGC Başkanı Şevket Karahan’ın konuşmasının ardından kısa bir açıklamada bulunan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop; “Kardeşliğimizin pekişmesi adına ilk adımı atan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

            Basın mensupları Valilik ziyaretinin ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ettiler.

 

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ:

BİR ELMANIN İKİ YARISI GİBİ BİRBİRİMİZE BENZİYORUZ

            Isparta Gazeteciler Cemiyeti ile Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği iş ve güç birliği ziyaretleri kapsamında medya çalışanları önceki gün Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ettiler.

            Belediye Başkanı Ercengiz’i ziyarette konuşan Başkan Karahan “Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak ziyaret amacımız, biz aynı mahallenin çocuklarıyız. Isparta ve Burdur aynı yörenin insanlarıyız, ekonomik anlamda, kültürel anlamda birliktelik yaşıyoruz. Bu birliktelikten güç doğacağına inandığımız için Ispartalı gazeteciler olarak Burdur’u ziyaret etmek istedik.  Çünkü birlikte hareket edersek güçlü olacağımıza inanıyoruz. Bizler Burdur’daki meslektaşlarımıza güveniyor ve önemsiyoruz. Isparta ve Burdur birlikte hareket edip birlikte kalkınmalı ve beraber mutlu olmalıdır diye düşünüyoruz. Basın olarak çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Çalışmalarınızı başarılı buluyoruz. Burdur’a yeni bir vizyon kazandırdığınızı düşünüyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ercengiz ise “Biz bir elmanın iki yarısı kadar birbirine benzeyen iki iliz. Yıllardır nedenini bilemediğimiz bir hasetliği Burdur ve Isparta hep yaşadı. Bundan iki ilimizde bir şey kazanmadı. Bir gayretle sevgi yolu açıldı. Ardından da şehirlerin ekonomik ve kültürel işbirlikleri için bir takım girişimlerde bulunuldu. Yeterli mi? Elbette yeterli değil. Bu ilişkiyi daha da geliştirmek için çalışmamız gerekiyor. Tabiri caizse seslendiğimiz duyulabilecek bir mesafedeyken, birimizden uzak durmamız kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Burada basınımıza büyük görevler düşüyor. Basını ciddi bir güç olarak görüyoruz. Türkiye’deki basın mensuplarının son dönemde maruz bırakıldığı uygulamalardan rahatsızlığımız belirtmek istiyorum. Basının kaleminin susması için de siyasilerin de yeterli mücadeleyi vermesi gerekir. Önemli olan haberin doğruluğudur. Doğru haberciliği her zaman destekliyorum. Yanlışı görmemize, doğruyu bulmamıza ve hatta hataları düzeltmemize katkı koyuyorsunuz. Gerçek görevlerini yaptıkları için gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Ercengiz, ziyaretleri anısına Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop’a anmalık hediye etti.

 

GAZETECİLER MAKÜ REKTÖR’Ü  ADEM KORKMAZ’I ZİYARET ETTİ

            Ispartalı ve Burdurlu gazetecilerin son durağı, ilimizde önemli hizmetlere imza atan ve geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adem Korkmaz oldu. Ziyaretten ötürü çok mutlu olduğunu belirten Burdur MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Korkmaz; “Ispartalı arkadaşlarımın beni ziyaret etmeleri beni onurlandırdı. Yıllarca Isparta’da çeşitli görevlerde bulundum. Basının her zaman desteğini yanımda hissettim. Basın her zaman doğruları yazmalıdır. Olumsuz ama doğru bir haber yazdığında basın tenkit edilmemelidir. Isparta’da önemli dostluklar kurduğumuzu bir kez daha anladım” dedi.

            Ziyarette konuşan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan; “Adem Korkmaz Hocamız, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevindeyken ilimizde başarılı hizmetlerde bulundu. ITSO’dan çıkan Rektör olarak kendisiyle gurur duyuyoruz.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap