DÜNYA YILDIZI SAMUEL ETO'O LU, ANTALYASPOR'UN A TAKIM VE ALTYAPI İDARİ KOORDİNATÖRÜ BİZDEN BİRİ SERKAN DALDAL

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜNYA YILDIZI SAMUEL ETO'O LU, ANTALYASPOR'UN  A TAKIM VE ALTYAPI İDARİ KOORDİNATÖRÜ BİZDEN BİRİ SERKAN DALDAL
Haberin Tarihi: 30.12.2015 12:50:00 - Okunma Sayısı:3351 defa okundu.

UEFA Kriterlerin uygulanmaya başladığı Avrupa ve ülkemizde Spor hukuku ve yönetim eğitimi konusunda uzmanlaşan hemşehrimiz Serkan DALDAL, Uluslararası spor hukuku ile ilgili kurum olan CAS eğitimlerini tamamlayan ülkemizdeki sayılı spor adamları arasında yer alıyor.

DÜNYA YILDIZI SAMUEL ETO’O LU, ANTALYASPOR’UN;

  A TAKIM VE ALTYAPI İDARİ KOORDİNATÖRÜ BİZDEN BİRİ SERKAN DALDAL

UEFA Kriterlerin uygulanmaya başladığı Avrupa ve ülkemizde Spor hukuku ve yönetim eğitimi konusunda uzmanlaşan hemşehrimiz Serkan DALDAL, Uluslararası spor hukuku ile ilgili kurum olan CAS eğitimlerini tamamlayan ülkemizdeki sayılı spor adamları arasında yer alıyor.

Eğirdir Yeşilada Big Fish Restoran’ın sahibi, Balıkçı ve Tekne Ustası Mustafa Daldal’ın oğlu olan hemşehrimiz Serkan DALDAL, Samuel Eto’o gibi Dünyaca ünlü Futbolcusuyla adından söz ettiren Antalyaspor A.Ş. futbol takımının A takım ve altyapı idari koordinatörü olarak görev yapıyor.

Hemşehrimiz DALDAL, gazetemize yaptığı açıklamada çocukluk yıllarından bu yana spora ilgi duyduğunu, Ortaokul yıllarında Eğirdirspor’da, Üniversite yıllarında okul takımında amatör futbol oynadığını dile getirerek Spora ve futbola ilgisini profesyonel düşünceyle birleştirerek hayatına bu şekilde yön verdiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Spor Akademisi Spor Yöneticiliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Ankaraspor A.Ş. ve MKE Ankaragücü futbol kulüplerinde, Genel menajer ve Genel müdür yardımcılığı / asistanlığı yapan,  6 yıl profesyonel takımda görev alıp bir yıl da altyapıda görev alan DALDAL, İstanbul’da spor hukuku, spor yönetimi, Spor Pazarlaması, futbol ekonomisi, futbol analizi, futbolda finans ve futbolda iktisat üzerine ulusal ve uluslararası eğitim alıp yüksek lisansını da tamamladığını dile getirdi.

Hemşehrimiz Serkan DALDAL, İş konusunda uzmanlaştığı tecrübeler ışığında, Futbolcu Sözleşmeleri, FIFA, UEFA ve TFF ile ilgili yazışmalar, Sponsorluk anlaşmaları, Futbolcu Lisansları, PFDK –  UÇK ve Tahkim kurulu kararları takibi ve cevaplandırmak, pasaport ve vize işlemleri, Yabancı futbolcuların ikamet tezkeresi, futbolcuların sağlık raporları, futbolcuların askerlik ertelemeleri, uçak biletleri organizasyonları, maç öncesi, maç günü ve maç sonrası organizasyonları, akreditasyon, Esame listesi, E bilet organizasyonları, TFF kararları ve duyuruları takip etmek cevaplandırmak, FIFA, UEFA, CAS ve TFF Statüsü ve Talimat değişiklikleri takibi, ihtarlar ve diğer belgeleri takip etmek, bilgilendirmek cevap vermek, maç günü futbolcu ve teknik direktör röportaj takibi, Otel ve Kamp rezervasyonları, FYS Sistemi sorumluluğu, FIFA, UEFA ve TFF ile ilgili kulüp lisans işlemlerini yürüttüğünü ifade etti.

 

(CAS Uluslararası Spor Tahkim mahkemesidir.

(CAS, İngilizce: Court of Arbitration for Sport - TAS, Fransızca: Tribunal Arbitral du Sport), spor hukuku ile ilgili anlaşmazlıkları çözmek için kurulmuş olan, uluslararası spor tahkim mahkemesi. Ana merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde yer almakla birlikte, New York, Sidney ve Lozan'da mahkemeleri bulunmaktadır.)

Serkan DALDAL Spora ve futbol ilgisini Profesyonel düşünceyle birleştirerek Türkiye’nin ve Avrupa’nın futbolda söz sahibi olan; CAS Hakimi ERKİNER,  UEFA As Başkanı Şenes ERZİK, TFF Eski Başkanı Levent BIÇAKÇI, TMOK Başkanı Av. Türker ASLAN,  FENERBAHÇE Avukatı Mehmet Şekip MOSTURLUOĞLU, UEFA VE FIFA Avukatı Emin ÖZKURT, Spor Hukuk Uzmanı  Av. Alpay KÖSE, TFF Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin TUZCUOĞLU,  İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit  KOCASAKAL, Futbol Ekonomisi Uzmanı Tuğrul AKŞAR, Spor Hukukçusu Kemal KAPILLIOĞLU, Omar ONGARO (FIFA),  Pedro  Tomas MARGUES (UEFA), Sean  HAMİL (Birbeck College Londra), William GAİLLARD(UEFA), Borja GARCİA (Loughborough Üniversitesi), TFF Eski Teknik Direktörü Abdullah AVCI, TFF Eski Tahkim Kurulu Üyesi Ahmet GÜVENER, Galatasaray Üniversitesi Futbol Analiz Uzmanı Dorukhan ACAR gibi birçok dünyaca ünlü futbol adamlarından üst düzey eğitim aldığını da sözlerine ekledi.

Üniversite ve iş hayatında da aktif olan Serkan DALDAL, farklı branşlarla uğraşıp kendisini geliştirmiş ve birçok branşta belge sahibi olmuştur. DALDAL, Ulusal ve uluslararası Amatör yat kaptanlığı/yelkencilik belgesi, 2. Yıldız dalgıçlık ve gümüş cankurtaran sporcu bröveleri sahibi, su altı hokeyi, su altı rugby, futbol, serbest dalıcı, pentatlon Orienteering sporcu Lisanslarına sahip olan Daldal, Tenis, Yüzme, Step aerobik, kayak branşlarında 2. Kademe Antrenörlük belgeleri ve spor masörlük belgesine de sahip.

İngilizce ve İspanyolca bilen Serkan DALDAL, boş zamanlarında sinemaya gitmeyi, kitap okumayı, müzik dinlemeyi, spor yapmayı, seyahat etmeyi, yüzmeyi,  dalış yapmayı, tenis oynamayı ve yeğenlerimle zaman geçirmeyi sevdiğini dile getirdi.

Hemşehrimiz Serkan DALDAL, kendisiyle yaptığımız görüşmede, “Allah nasip ederse Antalyaspor’a ve Türk Futboluna en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum, Allah’a şükürler olsun ki, Eğirdir’i, ülkemi futbol camiasında yönetici ve sporcu olarak temsil etmekten gurur ve onur duyuyorum.” Dedi.

Hemşehrimiz Serkan DALDAL l’ı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap