VALİ TIĞ, ÖZMERAL'İ ZİYARET ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,VALİ TIĞ, ÖZMERAL'İ ZİYARET ETTİ
Haberin Tarihi: 28.8.2013 09:44:00 - Okunma Sayısı:2744 defa okundu.

Eğirdir'li Emekli Vali Akif Tığ, Kapın her daim açık, herkese güler yüzünle karşılıyorsun, gözümden kaçmadı.

VALİ TIĞ, ÖZMERAL’İ ZİYARET ETTİ

 

            Eğirdir’li Emekli Vali Akif Tığ, “Kapın her daim açık, herkese güler yüzünle karşılıyorsun, gözümden kaçmadı. Seni tebrik ediyorum.” diyerek Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve kucakladı. 

            Daha önceleri Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü vazifesinin yanında uzun yıllar Valilik yapan Akif Tığ, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i dünürü Aziz Gülbudak ile birlikte makamında ziyaret etti. Uzun müddet Başkan Özmeral’in misafiri olan Emekli Vali Tığ, “çok güzel bir vazife yapıyorsun. Seni takdir ettim. Kapın her daim açık. Herkesi güler yüzünle karşılıyorsun. Hatta kendi elinde insanlara çikolata ikram ediyorsun. Gözümden kaçmadı. Seni tebrik ediyorum. Çok samimisin. Mersin’de ikamet ediyorum ama memleketimi özledim geldim. Eğirdir’i çok güzel, sayende daha da güzelleşmiş. Yollar, sokaklar, orta refüjler güzel olmuş. Haksızlıklarla mücadelelerini duyuyorum. Gayretli çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah yardımcın olsun” dedi.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdirli Emekli Vali Akif Tığ’ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini belirterek, ziyaret hatırasına Eğirdir’in simgesi olan kristal elma hediye etti. Eğirdir’i tanıtıcı broşürlerden de veren Başkan Özmeral, Vali Tığ’a sağlıklı uzun ömürler diledi.

            En son Mersin Valiliği yapan ve daha sonra Emekli olan Vali Akif Tığ, Başkan Özmeral’i yanına alarak tarihi Kale civarında incelemelerde bulundular. Başkan Özmeral, tarihi Eğirdir Kalesi hakkında bilgiler aktardı.

            Emekli Vali Tığ, Kale içinde kendilerine ait yanan evden eser kalmadığını fakat arsanın bir kısmından yol geçtiğini gördü.

            Başkan Özmeral, “Ne yazık ki, vatandaşlarımızın arsaları üzerinden çok önceleri Belediye yol geçirmiş. Böyle durumlar, Eğirdir’imizde oldukça fazla. İnşaallah bu gibi haksızlıkları, yanlışlıkları güzel bir anlayış içerisinde düzeltmeye çalışacağız. Burada mülk sahibi olanların rızaları alınarak takas ya da satın alma şartları belirlenip değerlendirilmesi bir kolaylık olacaktır “diyerek çözüm yolları gösterdi.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap