SÖKE ŞEHİR TİYATROSU 2016 SEZONUNU ÇOCUK OYUNU İLE AÇTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SÖKE ŞEHİR TİYATROSU 2016 SEZONUNU ÇOCUK OYUNU İLE AÇTI
Haberin Tarihi: 11.2.2016 09:15:00 - Okunma Sayısı:3380 defa okundu.

Söke Şehir Tiyatrosu, 2015 - 2016 sezonunu Sökeli Yönetmen Barış Demirkaya'nın yönettiği 'Masal Bu Ya' adlı tek perde çocuk oyunu ile başlattı.

SÖKE ŞEHİR TİYATROSU 2016 SEZONUNU ÇOCUK OYUNU İLE AÇTI

 

            Söke Şehir Tiyatrosu, 2015 - 2016 sezonunu Sökeli Yönetmen Barış Demirkaya'nın yönettiği 'Masal Bu Ya' adlı tek perde çocuk oyunu ile başlattı. Her yıl sahnelediği oyunlar ile göz kamaştıran Söke Şehir Tiyatrosu perdelerini, 23 Ocak 2016 Cumartesi günü prömiyeri ile 2 seans gösterim yaparak açtı. 6 Şubat Cumartesi günü 3. gösterimi gerçekleştirilen 'Masal Bu Ya' çocuk oyunu bir kez daha büyük ilgi gördü. Yaklaşık 1 saat süren oyunda İsa Kır, Hamdi Akgül, Doğancan Ege, Cumhur Sakalar, Polat Kaya,Tayip Yıldız, Gamze Şanlı, Gizem Dönmez, Nehir Demirkaya, Gökçenaz  Yalmaç, Dilara Eren ve Alperen Dinçer rol aldılar. Oyuncuların rollerini başarı ile oynamalarının yanı sıra; Bilge Alıcı'nın hazırladığı kostümlerde seyirciler tarafından beğenildi. Çocuklar ve aileleri, canlandırılan tarihi şahsiyetlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

            Çocukların hayal gücünü ve düşünsel yapısını geliştirmeye yönelik bir temaşa olan 'Masal Bu Ya' adlı çocuk oyunda, Hacivat, Karagöz, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Beberuhi ve İbiş gibi önemli karakterler birlikte sahne alıyorlar.

            'Masal Bu Ya' adlı çocuk oyununun 27 Şubat 2016 Cumartesi günü 15:30 ve 17:15 saatlerinde 2 seans olarak Söke Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde yeniden sahneleneceğini belirten oyunun yönetmeni Barış Demirkaya, sezon boyu Söke’de gösterimde olacaklarını, yakında ise özel gösterim, sokak tiyatrosu şeklinde turnelerle gösterimlere devam edeceklerini söyledi.

     Söke Şehir Tiyatrosu Başkanı Birşen Sümerkan, Başkan Yardımcısı Selami Taner ve Yönetmen Barış Demirkaya, oyunun sahnelenme sürecinde  verdiği desteklerden dolayı Söke Özel Ege Koleji’ne teşekkür ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap