ITB Avrupa'nın en büyük yaş meyve ve sebze fuarında

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITB Avrupa'nın en büyük  yaş meyve ve sebze fuarında
Haberin Tarihi: 12.2.2016 10:15:00 - Okunma Sayısı:1287 defa okundu.

Isparta Ticaret Borsası (ITB) üyelerini iş gezisi programı kapsamında Almanya'nın Berlin şehrine götürdü.

ITB Avrupa’nın en büyük  yaş meyve ve sebze fuarında

 

            Isparta Ticaret Borsası (ITB) üyelerini iş gezisi programı kapsamında Almanya’nın Berlin şehrine götürdü.

            Almanya’nın Berlin şehrine düzenlenen ticari iş gezisi programı, ITB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanımız Nuri Selçuk ve üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

            ITB üyelerinin yurt dışı bağlantılarını güçlendirmek, yeni pazarlara yön vermek ve sektördeki yenilikleri görmesi  amacıyla düzenlenen gezi kapsamında 1993'ten beri her yıl düzenlenen ve dalında Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan Fruit Logistica Berlin - Uluslararası Meyve ve Sebze Fuarı ziyaret edildi. Heyet üyeleri yaş meyve-sebze sektöründeki üretimden paketlemeye, kurutmadan otomasyona kadar tüm yenilikleri yerinde görme imkanı buldu.İlimizde uygulanabilir sistemler ve tekniklerle ilgili firmalarla ikili görüşmeler  yapıldı.

            Daha sonra ertesi sabah saat 06:00’da Belin Toptancı Hali ziyaret edildi. Ziyarette halin işleyişi ve genel uygulamalarla ilgili olarak en köklü firmalardan birinin temsilcisi olan Hüseyin Akın, heyeti bilgilendirdi.

            Halin ziyareti sonrası Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Ziyarette Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunum sonrası  Oda Başkan Vekili Bahattin Kaya ve diğer Yönetim Kurulu üyeleri Almanya ile ticaret imkanları hakkında soruları cevapladı. Almanya’daki yatırım fırsatlarına vurgu yapıldı. Yüksek Türk nüfusununda etkisiyle Almanya’nın, ülkemizin Avrupa pazarına girişi için büyük önem arz ettiği ifade edildi. Bu vesile ile tüm yerli firmalarımızı Almanya ile ticarete ve yatırıma davet etti, ayrıca yatırım veya ticaret niyeti olan firmalarımıza Oda olarak gerekli danışmanlık hizmeti ve desteği vereceklerinin altını çizdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap