Eğirdir'de umuma açık işyerleri denetlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de umuma açık  işyerleri denetlendi
Haberin Tarihi: 19.2.2016 10:10:00 - Okunma Sayısı:1875 defa okundu.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince Eğirdir'de umuma açık işyerleri denetlendi.

Eğirdir'de umuma açık  işyerleri denetlendi

 

            Isparta İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince Eğirdir’de umuma açık işyerleri denetlendi. Yapılan kontrollerde 129 şahsın GBT sorgulaması yapılarak kapalı alanda sigara içen şahıslara cezai işlemler uygulandı.

            Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanarak suç ve suçlularla daha etkin mücadele etmek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce 13 Şubat2016 Cumartesi gecesi İlimiz, Eğirdir İlçesinde faaliyet gösteren Umuma Açık İşyerlerinde arama ve kontroller yapıldı.

            Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması öncelikli görevlerimiz arasındadır. 13 Şubat 2016 Cumartesi günü gece 22:00 ile 14.02.2016 Pazar günü sabah 02:00 saatleri arasında Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Umuma Açık İşyerlerinde arama ve kontroller yapılmıştır.

            Yapılan uygulama neticesinde;

            1- Umuma açık yerlerde yapılan uygulaması neticesinde toplam 129 şahsın GBT sorgulaması yapılmış, yapılan kontrolde aranan şahsa rastlanılmamıştır.

            2- Umuma Açık İşyerleri kontrol edilmiş olup, yapılan bu kontrollerde 3 şahsa kapalı alanda sigara içmekten 5326 S.K. 39. Maddesi uyarınca cezai işlem uygulanmıştır.

            3- Umuma Açık İşyerleri kontrol edilmiş olup, yapılan bu kontrollerde (2) işyerine kapalı alanda sigara içirtmekten işlem yapılmıştır.

            4- (2) Umuma Açık İşyerine Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten, (2) Umuma Açık işyerine konsomatris çalıştırmaktan yasal işlem yapılmıştır.

            5- Umuma Açık İşyerlerinden birinin işletmecisi olan Ö.S isimli şahsa, işyerinde bıçak ve açılır kapanır metal jop bulundurmaktan 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

            Emniyet Müdürlüğümüzce suç ve suçlularla mücadele etmek ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliklerinin sağlanarak ilimiz genelindeki huzur ortamının korunması amacı ile çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir" bilgisi verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap