"1. Şairler ve Halk Ozanları Buluşması" düzenlenecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"1. Şairler ve Halk Ozanları Buluşması" düzenlenecek
Haberin Tarihi: 22.2.2016 08:58:00 - Okunma Sayısı:3858 defa okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği ile İLESAM destekleriyle Isparta’nın yerel kültürünü tanıtmak, kalıcı hale getirmek, kayıt altına almak ve yeni şairlere aktarmak amacıyla 2016 Isparta Kültür-Sanat Yılı etkinlikleri çerçevesinde "1. Şairler ve Halk Ozanları Buluşması" düzenlenecek.

“1. Şairler ve Halk Ozanları Buluşması” düzenlenecek

 

            Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Isparta, önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin varlığını gösteren birçok iz Isparta’nın çeşitli noktalarında karşımıza çıkmaktadır. Bu maddi kültürlerin dışında, somut olmayan kültürel miras olarak nitelendirilen halk kültürü unsurları yönünden de Isparta’da çok önemli bir değerler bulunmaktadır.

            İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği ile İLESAM destekleriyle Isparta’nın yerel kültürünü tanıtmak, kalıcı hale getirmek, kayıt altına almak ve yeni şairlere aktarmak amacıyla 2016 Isparta Kültür-Sanat Yılı etkinlikleri çerçevesinde “1. Şairler ve Halk Ozanları Buluşması” düzenlenecek.

            23 Şubat 2016 Salı günü saat 13.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan 1. Şairler ve Halk Ozanları Buluşması’na Sanatsever dostların davetli olduğu bildirildi.

            Isparta’da, Yaşayan İnsan Hazinesi olarak gösterilebilecek ilimiz halk sanatçılarından | Türkiye İlim Ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İl Temsilcisi Zeki ÇELİK, Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat ECEVİT, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kalem Şairi Gülser HÜNÜK ve Lozan Mübadilleri Derneği sanatçılarının da katılımıyla Ispartalı sanatçılarımız muhteşem bir güne imza atacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap