Ayşe Sönmez Bulut'un kitabı ''BİR ZAMANLAR ANNEM DE ÇOCUKMUŞ'' Ödül Aldı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ayşe Sönmez Bulut'un kitabı  ''BİR ZAMANLAR ANNEM DE ÇOCUKMUŞ'' Ödül Aldı...
Haberin Tarihi: 29.2.2016 14:59:00 - Okunma Sayısı:4538 defa okundu.

Uzun yıllar İlçemiz Mustafa Çetinkaya Okulu'nda görev yapan Emekli Öğretmen Ayşe Sönmez Bulut'un "Bir Zamanlar Annem de Çocukmuş" adlı kitabı birincilik ödülüne layık görüldü.

Ayşe Sönmez Bulut’un kitabı

''BİR ZAMANLAR ANNEM DE ÇOCUKMUŞ'' Ödül Aldı…

 

            Uzun yıllar İlçemiz Mustafa Çetinkaya Okulu’nda görev yapan Emekli Öğretmen Ayşe Sönmez Bulut’un “Bir Zamanlar Annem de Çocukmuş” adlı kitabı birincilik ödülüne layık görüldü.

            Öyküleri uzun zamandır çeşitli edebiyat sitelerinde yayınlanan Şair-Yazar Öğretmen Ayşe Sönmez Bulut'un ''BİR ZAMANLAR ANNEM DE ÇOCUKMUŞ'' adlı kitabı, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İlesam) tarafından düzenlenen Çocuk Öyküleri yarışmasında birinci oldu.

            Akçağ Yayınları tarafından basılıp dağıtımı yapılan bu emek ve yürek işçiliği kitabı İnternet üzerinden kitap satışı yapan birçok yerden temin edebilirsiniz.

            Bir öğretmen ve anne kimliğinin sevgiyle yoğrulmuş izlerini her sayfasında bulabileceğiniz bu güzel eserin yazarı Emekli Öğretmen Ayşe Sönmez Bulut, duygularını şöyle dile getirdi:

            “Yıllardır içimde biriktirdiğim bir sevginin dışa vurumudur bu öyküler. Çocukça sevebilmenin güzelliğini öğrencilerimde gördüm. Onlarla sevgiden, umuttan, yaşamdan karelerle yeni bir dünya kurdum. Bazen “Neden” diye savaşı sorguladık, bazen ormanın kuytusunda sevgiyi aradık. Yağmurları bekledik umutlarımız yeşersin diye. Çöplükte bulunan kırık bir kalemin yazmamasına üzüldük. Büyüklerimizin çocukluk anılarına güldük. Arkadaşlığın güzelliğini, karşındakini incitmeden yardım etmenin erdemini yaşadık. Biliyorum ki çocukların kendilerine özgü dünyalarında kirlenmişliklere, riyalara, kötülüklere yer yoktur. O tertemiz sayfalara iyi şeyler yazıp, güzel renklerle boyarsam geri dönüşümünün de en az onlar kadar güzel olacağına inandım hep. O gönül aynalarından yansıyan esintileri biriktirdim yüreğimde. Hiç büyümek istemeyen, bir çocuk yüreğiyle oluştu bu öyküler. Bir ışık, bir renk olur belki tüm çocuk yüreklere. Gökten yağmurlarla birlikte sevgi yağsın ülkemin geleceği güzel çocuklara ve tüm çocuk yüreklilere… Emeği geçenlere ve bu kitabın içindeki öyküleri okuyan herkese binlerce teşekkürler….”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap