CHP, KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP, KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Haberin Tarihi: 7.3.2016 16:39:00 - Okunma Sayısı:2067 defa okundu.

Yılın Kadını ödülü Teslime Acar'a...

CHP, KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Yılın Kadını ödülü Teslime Acar’a...

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları Başkanlığı’nın organizasyonlarıyla birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

            Bugün saat 10.30’da Turkuaz Cafe’de düzenlenen birlik ve dayanışma kahvaltısına; Isparta Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü, Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, yönetim kurulu, gençlik kolları,  CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş, Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner, Yönetim kurulu üyeleri, partililer ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eğirdir şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
 

            8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda bir açılış konuşması yapan CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş: “Bugün burada Eğirdir Kadın Kolları Başkanımız Yıldız hanım ile birlikte sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hepiniz Eğirdir’imize, programımıza hoş geldiniz. Bütün hanımlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlarım. Sizler iyi ki varsınız” dedi.

Güner: “Her başarının arkasında bir kadın desteği vardır…”

            Mehmet Kaş’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen CHP Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner ise: “Dünya Kadınlar Günü birlik ve dayanışma kahvaltımıza hoş geldiniz. 8 Mart Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Ülkemizin daha barışçı ve demokratik bir yapıya kavuşması için, biz kadınlara çok önemli görevler düşüyor.

Bizler, kadınlar olarak dayanışmamızı omuz omuza sürdürmeli, daha saygın bir toplum yaratmak için gayret etmeliyiz. Her gün onlarca kadının şiddet gördüğü, tecavüze uğradığı ve öldürüldüğü bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyoruz. Bizler, tüm bu olumsuzluklar karşısında, daha etkin ve kararlı olmalı, sesimizi yükseltmeliyiz. Yüreğimizi ortaya koyup, tüm bu olumsuzluklara karşı birlik olabilirsek, terör ve cinayetleri durdurabilir, gözyaşlarını dindirebiliriz. Biliyorsunuz ki her başarının arkasında bir kadın desteği var. Bizler, “Bebem anasız büyür ama vatansız büyüyemez” diyen Nene Hatun’un torunlarıyız. Bizler Cumhuriyet kadınlarıyız. 90 yıllık enkazı kaldırdık diyorlar, sizin bıraktığınız enkazı ve pislikleri bizler, bakalım kaç yılda temizleyeceğiz. Ama bizler, bu cennet vatanı çok seviyoruz. Mutlaka ülkemizi bu pislik ve enkazdan arındıracağız. Barış ve sevginin egemen olduğu bir toplum yaratmak dileği ile saygılarımı sunuyorum”  dedi.

            Konuşmaların ardından Yılın Kadını seçilen Teslime Acar’a plaket takdim edildi.

 

Yılın Kadını Mahmatlar Köyü’nden Teslime Acar…

 

            CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından uzun süren çalışmalar neticesinde Mahmatlar Köyü sakinlerinden Teslime Acar’ın “Yılın Kadını” olarak seçildiğini dile getiren Güner, “Teslime hanım, oğlu askerdeyken hastalanarak vefat etmiş, iki çocuğu yetim kalmıştır. Kendisi gelini ile beraber, bahçesinde yetiştirdiği ürünlerini pazarda satarak hem iki torununu okutmakta hem de geçimlerini sağlamaktadır. Bu örnek fedakarlık ve annelik davranışıyla kendisini tebrik ediyor ve “Yılın Kadını” olarak bu plaketi bugünün hatırası olarak kendisine takdim ediyoruz” diyerek Acar’ın plaketini Mehmet Kaş ile birlikte takdim ettiler.

            Daha sonra CHP Eğirdir Kadın Kolları’nda görev alan hemşehrilerimize de plaket verildi. Sema Altıntaş’a plaketini takdim eden CHP Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner: “20 yıldır partimizin üyesi olan ve bıkmadan usanmadan her zaman, her seçimde her türlü faaliyette görev almış olan Sema Hanım’a emekleri ve fedakarca çalışmaları için teşekkür ediyor, bu günün hatırası olarak bu şildi kendisine takdim ediyorum” dedi.
 

            25 yıldır parti üyeliği yapan Hatice Kartal’a da plaketini takdim eden Yıldız Güner: “25 yıldır her türlü fedakarlığı göstererek, gerek eski ilçe başkanımızın başarısı için, gerekse kadın kollarımızın başarısı için özveri ve gayretle çalışmış ve bizleri desteklemiştir. Emek ve gayretleri için kendisine teşekkür ediyor, bugünün hatırası olarak bu şildi takdim ediyorum” diye konuştu.

            Her seçimde ve her türlü faaliyetlerde CHP’nin yılmaz savaşçısı olarak adlandırılan Perihan Özkoç’a da plaket verildi. Konuşmalarında Perihan Özkoç’dan bahsederken duygulanan Yıldız Güner: “Uzun süredir beraber çalışma mutluluğuna sahip olduğum partili çalışma arkadaşım, vefakar ve çalışkan insan Perihan hanım, her seçimde yılmadan, bıkmadan ev-ev, mahalle-mahalle dolaşarak CHP’nin yılmaz bir savaşçısı olduğunu kanıtladı. Bugünün hatırası olarak bu şildi kendisine takdim ediyoruz” dedi. Perihan Özkoç’un plaketini Yıldız Güner ve Mehmet Kaş birlikte verdiler.

 

CHP Isparta Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz:

“Kadının evi bacasının tüttüğü mutlu bir ev olmalı”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında, CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş, CHP Eğirdir Kadın Kolları Başkanı Yıldız Güner ile Gülsüm Akalın ve Kamile İntaş’a birer plaket takdim ederek teşekkür etti.

            Yıldız Güner’in plaketini takdim eden CHP Isparta Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, bütün kadınlarımızın gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüzü can-ı gönülden kutluyorum. Böylesine önemli bir günü, gönül isterdi ki daha coşkuyla kutlayalım. Ama ne yazık ki her gün şehit haberleri, her gün kadın cinayetleri, her gün kadın tecavüzcülerinin haberlerini izlemekle karşı karşıyayız. Kadının evi sığınma evi olmamalı, kadının evi ceza evi olmamalı, kadının evi bacasının tüttüğü mutlu bir ev olmalı. Kadınlar olarak haklarımızı savunmalıyız. Daha aydınlık yarınlarda buluşmak dileğiyle tekrar hepinizin günü kutlu olsun” dedi.
 

           

 Konuşmaların ve plaket töreninin ardından kahvaltıya geçildi.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bütün kadınlarımıza kutlu olmasını dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap