"Çemberimde Gül Oya" Projesi Sergisi Isparta'da Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Çemberimde Gül Oya" Projesi Sergisi Isparta'da Açıldı
Haberin Tarihi: 11.3.2016 11:39:00 - Okunma Sayısı:4934 defa okundu.

81 ilde 81 okulun katılımıyla gerçekleştirilen "Çemberimde Gül Oya" adlı e-Twinning projesinde Isparta ilimizi Aksu Şehit Yaşar Kocabaş Ortaokulu temsil ediyor.

81 ilde 81 okulun katılımıyla gerçekleştirilen ‘’Çemberimde Gül Oya’’ adlı e-Twinning projesinde Isparta ilimizi Aksu Şehit Yaşar Kocabaş Ortaokulu temsil ediyor.

Türkiye genelinde 81 ilde 81 okulun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı Twinning projesinin açılışı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen proje açılışında Isparta’yı Aksu Şehit Yaşar Kocabaş Ortaokulu temsil ediyor.

Ulusal bir kültür projesi olan ‘’Çemberimde Gül Oya’’ sevgi, dostluk ve kardeşlik temaları içerisinde farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olma, öğrencilere kendilerinin de bir şeyler yapabileceğini gösterebilme ve ufuklarını genişletme, dil, din, ırk ne olursa olsun önce insan olmanın önemini kavratma hedeflerini taşıyor.

Proje etkinliklerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksu Şehit Yaşar Kocabaş Ortaokulu Müzik Öğretmeni Emine Sibel Dağlı ve İngilizce Öğretmeni Fatih Toy liderlik ediyor. Projenin sonunda somut çıktı olarak her ile ait yerel oya ve çemberler, ilk olarak 29 Şubat-1 Mart 2016 tarihlerinde, koordinatör il olan İzmir´de sergilendi. Sırasıyla Aydın ve Burdur’da sergilenen ve bu hafta 10-11 Mart 2016 tarihlerinde Isparta İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde halka açılan ve 2017 Haziran ayına kadar 81 ilde sergilendikten sonra, koordinatörün belirleyeceği bir vakfa kalıcı olarak sergilenmek üzere, bağışlanacak.

Bunun yanı sıra, her ile ait kültürel özelliklere Twinning platformunun paylaşma ortamı olan Twinspace´de diğer ortaklara sunulacak, bilgi alışverişi yapılacak ve öğrencilerin diğer illerdeki akranları ile kültürel konularda iletişim kurmaları sağlanacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap