Eğirdir MAREM Kırıkkale'de Elma ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MAREM Kırıkkale'de  Elma ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi Verdi
Haberin Tarihi: 17.3.2016 09:26:00 - Okunma Sayısı:3172 defa okundu.

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Kırıkkale'de ceviz ve elma yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, tekniğine uygun bir şekilde üretim yapmalarını sağlamak amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 10-11.03.2016 tarihlerinde Kırıkkale'de "Elma ve Ceviz Yetiştiriciliği terbiye ve budaması" konularında eğitim verildi.

Eğirdir MAREM Kırıkkale’de  Elma ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi Verdi

 

            Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Kırıkkale'de ceviz ve elma yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, tekniğine uygun bir şekilde üretim yapmalarını sağlamak amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 10-11.03.2016 tarihlerinde Kırıkkale'de "Elma ve Ceviz Yetiştiriciliği terbiye ve budaması" konularında eğitim verildi. Eğitim teorik ve uygulamalı olarak Enstitü konu uzmanlarından Dr. Yılmaz SESLİ ve Ziraat Yüksek Mühendisi Sinan BUTAR tarafından verildi. Eğitim, Kırıkkale merkez ve ilçelerinden gelen 150 çiftçinin katılımı ile gerçekleşti. Teorik eğitimlerden sonra arazide uygulamalı budama eğitimi verildi.

            Eğitim toplantılarının açılışında bir konuşma yapan Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, İlin tarımının gelişmesi için eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini, bu amaçla konu uzmanlarını İl müdürlüğüne davet ederek gerek teknik elemanların gerekse çiftçilerin yararlanmasını sağladıklarını ifade etti.  KIRBAŞ, ayrıca bu eğitimlerin oldukça faydalı geçtiğini belirterek başta MAREM Müdürü İsa EREN olmak üzere eğitime gelen Dr. Yılmaz SESLİ ve Zir. Yük. Müh. Sinan BUTAR'a teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap