Aslantürk, Kooperatifin Çalışmalarını Değerlendirdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Aslantürk, Kooperatifin Çalışmalarını Değerlendirdi
Haberin Tarihi: 19.3.2016 18:09:00 - Okunma Sayısı:1305 defa okundu.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında bir açılış konuşması yapan Osman Aslantürk, "Yıllardır Eğirdir'e hizmet eden, elini hem soğuk sudan çıkarmayan hem taşın altından çekmeyen cefakar ve vefakar esnafımızın yanında olmaya gayret gösterdiğimizin bilinmesini isterim" dedi.

Aslantürk, Kooperatifin Çalışmalarını Değerlendirdi

            S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında bir açılış konuşması yapan Osman Aslantürk, “Yıllardır Eğirdir’e hizmet eden, elini hem soğuk sudan çıkarmayan hem taşın altından çekmeyen cefakar ve vefakar esnafımızın yanında olmaya gayret gösterdiğimizin bilinmesini isterim.” dedi.                       

            Aslantürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar hiçbir esnafımızı diğerinden ayırt etmedik, herkese eşit mesafede durduk. Esnafımızın Eğirdir için mevcut olduğundan yola çıkarak imkanlarımız ölçüsünde elinden tutmaya çalıştık.

            Bu yüksek düşünceden hareketle zaten zor durumda olan esnafımızın önünde set olmayıp onlara destek olduk. Kredilerini aksatmadan ödeyen esnafımızın yanında aksatanlar olmadı mı? Elbette oldu. Fakat biz, başkanlığımızın sınırları içinde hareket ederek yeniden yapılandırma ile onlara ödeme kolaylıkları sağlamaya çalıştık.

            Değerli misafirler, kooperatifimiz sizlerin yanında olmak için üstün çalışmayı kendisine ilke edinmiştir. Kooperatifimiz 2015 yılı değerlendirmeleri sonucunda birçok kooperatife nasip olmayan birinci sınıf kooperatif sınıfına girmiştir. Böylece Türkiye genelinde nadir bir durum olan kişi başına 150.000 lira siz aziz ortaklarımıza çıkarılmıştır.

            Sayın üyeler elde edilen bu şeref bizim değil, sizindir. Bu bağlamda sizlerin yükünüzün azalması için gösterdiğimiz gayretler sonuç vermiş ve teftişlerimiz sonunda teşekkür belgesine layık görüldük. Onur duyarak söylüyorum ki size ait olan bu belge, sizin adınıza kooperatifimize emanettir.

            Bugün itibariyle Eğirdir Esnafımıza 8.500,000  (Sekiz milyon beşyüz bin) lira gibi yüksek bir meblağ dağıtılmıştır. Hükümetimizin sıfır faizle verdiği 30.000 liralık kredi ödemelerimiz de evrakları tamam olup şartları uyan her esnafımıza imkanlar doğrultusunda en kısa sürede ödenmektedir.

            Değerli ortaklarımız, kooperatifimizin çalışmaları hakkındaki değerlendirmeyi daha fazla uzatmak istemiyorum. Ancak çalışmalarımızda bize olgunluk gösterip zorluk çıkarmayan siz değerli esnafımıza; desteklerini hiç esirgemeyen sayın Halkbankası Müdürü Mevlüt Korkmaz Bey’e ve banka personeline huzurunuzda teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım”.

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap