Ortaokullar arası "Siyer-i Nebi" bilgi yarışması düzenlenecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ortaokullar arası "Siyer-i Nebi"  bilgi yarışması düzenlenecek
Haberin Tarihi: 7.4.2016 09:36:00 - Okunma Sayısı:1597 defa okundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) in Doğumunun 1445. Yıldönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ortaokullar arası “Siyer-i Nebi” bilgi yarışması düzenlenecek

 

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  (S.A.V.) in Doğumunun 1445. Yıldönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.        

             “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Siyer-i Nebi” (Peygamberimizin Hayatı) konulu bilgi yarışması düzenlenecek.                       Yarışmaya Eğirdir İlçe sınırları içindeki tüm resmi ve özel okulların 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrenciler katılabilecek. Siyer-I Nebi bilgi yarışması bu sene iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. 3 Mayıs 2016 Salı günü yarı final, 10 Mayıs 2016 Salı günü ise Final yarışları yapılacak. Yarışma sonunda birinciye Yarım altın, ikinciye Çeyrek altın üçüncüye de Gram altın hediye edilecek.

            2016 YILI ORTAOKULLAR ARASI

            SİYER YARIŞMASI ŞARTLARI

            1- Peygamberin Hayatı adlı Siyer yarışması iki aşamalı olacak olup 3 Mayıs 2016 tarihinde Salı günü yarı final 10 Mayıs 2016 Salı günü Final şeklinde yapılacaktır

            2- Yarı Final 3 Mayıs Salı günü Kervan Saray düğün salonunda saat 10:00 da 1.kategori İlçe merkezindeki okullar arasında: 2. kategori aynı tarih ve yerde saat 14:00 da ilçemiz köy ve kasabalarındaki okullar arasında yapılacaktır.

            3- 1. kategoriden ilk üçe girenler ile 2. kategori’den ilk üçe girenler 10 Mayıs Salı günü Kervansaray Düğün salonunda (6 okul ) finalde yarışacaklardır

            4- Yarışmaya 6 ve 7. Sınıf öğrencileri katılabilirler

            5- Yarışma sorularından sorumlu olunan müfredat Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan İrfan YÜCEL’ in “Peygamberimizin Hayatı” adlı kitabıyla sınırlıdır. Ayrıca kitap müftülüğümüz tarafından öğrencilere ücretsiz hediye edilecektir.

            6- Her Okul ön elemelerini yaparak okulu temsilen 3 asil 1 yedek öğrenciyi belirleyerek yarı finalistlerin isim listesini yazıyla 25 Nisan tarihine kadar müftülüğümüze yazılı olarak bildirilecektir.

            7- Yarı final ve final soru cevap şeklinde sorular dağıtılıp cevaplar alınacak ve daha sonra soru açıktan okunarak salonla paylaşılarak yapılacaktır.

            8- Eşitlik halinde eşitlik bozuluncaya kadar yedek sorular sorulacak diğer durumda ve tartışmalı hallerde jüri ve denetim heyeti yetkilidir.

            9- Yarışmacıların katılımları ve nakil işlemleri Milli Eğitim Müdürlüğü ile Okul Müdürlüklerince sağlanacaktır.

            10- Yarışmacıların seçiminde, hazırlanmasında ve Okul müdürleri ile Din Kül. Ve Ahlak Bil. Öğretmenleri sorumlu olacaklardır.

            10- Yarışma Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından yürütülecektir.

    1. Olanlara Yarım Altın, 2.Olanlara Çeyrek Altın, 3. Olanlara Gr. Altın hediye edilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap