Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil, hısımı olacak."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil, hısımı olacak."
Haberin Tarihi: 16.4.2016 13:47:00 - Okunma Sayısı:1155 defa okundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinin toplu açılış ve ORKÖY kredi sertifika dağıtım törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

 Orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil, hısımı olacak.”

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinin toplu açılış ve ORKÖY kredi sertifika dağıtım törenine katıldı.

Programın açış konuşmasını Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün yaptı. İlçesine yapılacak 3 göletin yöre halkının önünü açacağını söyleyen Başkan Üstün, ilçede aciliyet taşıyan dere ıslahı çalışmaları, gölet ve sulama projeleri ile 27 km’lik Karadiken yol sorununun çözümü noktasında destek talebinde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi de kısa bir konuşma yaparak kendisinin de Ispartalı olduğunu belirtip Sütçüler’in çok özel bir coğrafya olduğuna dikkat çekti.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 6 ay önce geldiğini ve o günden bu güne not edilen birçok sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi. Vali Özkan, “Bu yönüyle bütün Isparta size duacıdır. Sütçüler gerçekten çok önemli bir coğrafyadır. Hükümet icraatları en iyi şekilde buraya getiriliyor. Sütçüler ve Isparta halkı adına bu hizmetler için size teşekkür ediyorum” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de Ak Parti iktidarı döneminde birçok alanda gelişme yaşandığını belirtti.


İktidara geldiklerinde özellikle
İstanbul'da su konusunda büyük sıkıntı görüldüğü anımsatan Bakan Eroğlu, kentin su sorununu çözdüklerini, bu süreçte 320 baraj inşa ettiklerini kaydetti.

Geçen dönemde bin günde bin gölet ve sulamasını da sağladıklarını anlatan Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul
 başta olmak üzere 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük. Çünkü su hayattır." diye konuştu.

Isparta'ya da büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan
Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Isparta'nın güller, gönüller diyarı olarak bilinir ancak bundan sonra bunun yanına göletler ve barajlar diyarı olarak bilinecek.
Buranın yüzde 77’si orman. Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak deyip millet ormancılığına geçtik. Her şey millet için. Siz bizim başımızın tacısınız. Bu bakımdan size ceviz, badem, dut ağaçları dikiyoruz üç yıl bakımı bize, geliri size ait. Belence köyünde 64 dekar alanda ceviz dağıtımı, 20 dekarda badem ağacı fidanı, Boğazköy’e 29 aileye ceviz fidanı dağıtacağız. 4 bin adet dut fidanı dağıtılacak. Burada sulama çok önemli. Çobanisa, Kesme, Çandır köylerine baraj yapılıyor. Hızlı bir şekilde tamamlanacak. Yeşilyurt köyünün sulama göleti projesi hayırlı olsun. Sütçüler ilçe merkezinde yan dere ıslah çalışmalarını tamamlayacağız. Biz sizin efendisi değil hizmetkârıyız. Ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Yazılı Kanyon’la ilgili gerekli tesislerin yapılması için de Milli Parklar Genel Müdürümüze talimat verdim.

Bugün açılacak bu tesislerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu barajlar 50 yıldır yapılmayan şeyler."



Bakan Eroğlu, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici fidan türlerinin dağıtımı için kura çekti, ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı. 730 dekar alan sulama kapasiteli Yeşilköy Köyü yaz sulaması birinci kısım inşaatı ile Kasımlar Köyü taşkın koruma tesisinin temelini butona basarak attı.  

Bakan Eroğlu, Sütçüler programı öncesinde geçtiğimiz hafta trafik kazasında hayatını kaybeden Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın ilçedeki ailesine taziye dileklerini iletip kabir ziyaretinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap