ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL NADİRİ: ?KAN DÖKÜLEREK ALINAN BU TOPRAKLARDA GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL NADİRİ: ?KAN DÖKÜLEREK ALINAN BU TOPRAKLARDA GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR??
Haberin Tarihi: 20.5.2016 17:45:00 - Okunma Sayısı:2903 defa okundu.

Özel Haber Abdullah K. SİNAN

            ULUSLAR ARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL NADİRİ:

“KAN DÖKÜLEREK ALINAN BU TOPRAKLARDA GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR…”

 

Özel Haber Abdullah K. SİNAN

 

Kanal 32 TV’de yayınlanan “Hayatın İçinden” programında 12 Haziran 2016 Pazar - Babalar Günü’nde yayınlanacak olan ve SDÜ Öğretim Görevlisi, gazeteci arkadaşımız Şakir AKSÖZ’ün konuk edileceği programının çekimleri için 17 Mayıs 2016 Salı günü Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gittik.

            “Hayatın İçinden” programının yapımcısı ve sunucusu gazeteci arkadaşımız Hakan Yaman, Provision Film Yapım Şirketi sahiplerinden Barış Karahançer ve programın konuğu arkadaşımız Şakir Aksöz’le birlikte seyahat ettiğimiz Yavru Vatan’da Lefkoşa’daki Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tanıtım Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pelin Bengisu ve Özkul Haraç tarafından karşılandık. İçtenliği ve enerjisiyle kendisini çok sevdiğimiz Özkul Haraç, bizlere üniversite kampüsünü gezdirirken bir yandan da bilgiler veriyordu… Haraç “Üniversitemizde 10 Fakülte ve 3 Yüksek Okulumuz var. 90 farklı ülkeden, 12.035 öğrenciye İngilizce eğitim veriyoruz. 27 farklı ülkeden gelen 410 öğretim üyemiz var…” diyordu.
 

            Sevgili Özkul Haraç’ı dinlerken ve fakülteleri gezerken gerçekten etkilenmemek mümkün değildi… Farklı ülkelerden Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne gelen öğrencilerin mutluluğu adeta gözlerinden okunuyordu. Adeta bir “Eğitim Adası” haline getirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, büyüklü küçüklü 13 üniversitenin bulunması gerçekten dikkat çekiciydi.

            Saat 15:30’da makamlarında görüştüğümüz Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, yanlarında Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer ve Tanıtım Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pelin Bengisu olduğu halde heyetimizi samimiyetle karşılayarak bilgiler verirken özetle şunları söyledi:
 

            “Kan dökülerek alınan bu topraklarda geçmişimizi unutmamamız gerekiyor. Bu düşünce ile 1977 yılında kurulan Üniversitemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en köklü üniversitelerinden biri. Öğrenci sayımız açısından, üniversite olarak son yıllarda ciddi bir ivme yaşıyoruz. Mezunlarımızın çok iyi yerlerde ve çeşitli ülkelerde çok başarılı istihdamları var. Kaliteli öğretim üyelerimizle, kaliteli eğitim veriyoruz. Önümüzü kesmek için uğraşan, elinden geleni yapan kötü bir komşumuz var. Rum kesiminin tüm uğraşlarına rağmen, Üniversitemizin diploması dünyanın her ülkesinde geçerli durumda. Türkiye Cumhuriyeti’nden 6500 öğrencimiz, 90 farklı ülkeden 4200 öğrencimiz, 1300 civarında KKTC vatandaşı öğrencimiz, üniversitemizde eğitim görüyor. KKTC, yüksek öğrenim açısından dünyada başka örneği olmayan bir başarıyı gerçekleştirmiştir. Nüfusunun yüzde 25’i öğrenci olan başka bir ülkede yoktur. Tanınmamış bir ülke olmasına rağmen, tüm dünyada diplomalarının geçerli olduğu başka bir ülke daha yoktur…”

            Kendilerini ziyaretimiz sırasında SDÜ öğretim görevlisi, gazeteci arkadaşımız Şakir Aksöz’ün Isparta gül ürünlerini sunduğu Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, bizlere de birer plaket takdim etti.


            Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’ye, Tanıtım  Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pelin Bengisu’ya ve Özkul Haraç’a teşekkür ediyoruz.

 

 

Neden UKÜ?

Eğitim 

Tüm dünyada geçerli diploması ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 10 Fakülte ve 6 Yüksekokulda toplam 39 lisans 13 önlisans programı, Araştırma Enstitüsü bünyesinde ise 28 yüksek lisans ve 15 doktora programına sahiptir.

Çok Uluslu Ortamda Dünya Kültürlerini Yakından Tanıyın

89 farklı ülkeden 11,982 öğrencisi ve 27 farklı ülkeden 403 akademisyeni ile UKÜ uluslararası eğitimin merkezidir.

Kampüs Üniversitesi’nin Farkını Yaşayın

900,000 m2 üzerine kurulmuş kampüsü içerisinde UKÜ öğrencilerine çok geniş imkanlar sunuyor. 24 saat güvenliği sağlanan, temiz ortamı ve yeşil çevresi, modern binaları ile eğitim, sosyal ve sportif faaliyetleriniz için ideal bir ortam bulacaksınız. UKÜ, sahip olduğu 52,000 m2’lik eğitim alanı, 8,500 m2’lik açık ve kapalı sosyal alanları, 22,500 m2’lik spor alanı ve 6,000 m2’lik laboratuvar alanlarıyla büyük bir kampüs üniversitesidir.



Çift Anadal ve Yandal İle Kariyer Fırsatlarınızı Çoğaltın

UKÜ, öğrencilerine çeşitli alanlarda çift anadal ve yandal imkanı sunar. Herhangi bir lisans programına kayıtlı olan öğrenciler, başka bir programın tüm derslerini alarak, aynı zaman dilimi içinde her iki programı da başarıyla tamamlayıp, ikinci bir dalda lisans diplomasına sahip olabilirler.

4+1 Tümleşik Eğitim İle Kariyerinize Bir Adım Önde Başlayın

UKܒnün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olarak sunduğu “4+1 Tümleşik Eğitim” ile sadece 5 yılda lisans programı ile birlikte yüksek lisans programından da mezun olabiliyorsunuz.

Yaşayan Kampüs İçerisinde Sosyal Yaşamın Tadını Çıkarın

UKܒde öğrencileri, akademik tempo ile birlikte oldukça renkli bir sosyal yaşam beklemektedir. Kampüs genelinde yıl boyunca düzenlenen bahar şenlikleri, konserler, seminer, kulüp etkinlikler ve söyleşiler gibi çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile aktif bir öğrencilik hayatına sahip olacaksınız.

CIU Arena Spor Meraklılarını Bekliyor

Kıbrıs’ın en büyük entegre spor kompleksi CIU Arena, 15,000 m2 açık ve 7,500 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 22,500 m2’lik alanı ve sunduğu pek çok farklı dal ile spora meraklı öğrencilerin vazgeçilmez alışkanlığı olacak.

 

DENKLİK, AKREDİTASYON VE ÜYELİKLERİMİZ

Denklik ve Akreditasyonlar:

 

·       Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)

·       Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu (FIBAA)

·       Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Programı (MÜDEK)

·       Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MiAK)

 

Üyelikler:

·        Uluslararası Üniversiteler Kurumu - (IAU)

·        Birleşik Krallık Ulusal Tanınma Merkezi - (UK NARIC)

·        İslam Ülkeleri Üniversiteler Federasyonu - (FUIW)

·        Uluslararası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Ağı (INQAAHE)

 

 

İngiltere’de Eğitime Devam Etme Fırsatı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile İngiltere’nin seçkin üniversitelerinden University of Wolverhampton ve University of Sunderland arasında yapılan ile 3+1 anlaşması çerçevesinde, 3 yıl UKܒde eğitim aldıktan sonra, sadece bir yıl söz konusu iki üniversiteden birinde eğitim alıp hem UKÜ hem de İngiltere’deki üniversitenin diplomasını alabiliyorsunuz.

 

Logo of University of Wolverhampton

Logo of University of Sunderland

YURTLARIMIZ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, farklı imkanlara sahip 17 yurt binasında 2,500 kişi kapasite ile kampüs içerisinde öğrencilerine konforlu, donanımlı ve güvenli bir ortam sunar.

Tüm odalarda;

·        Ücretsiz ve limitsiz internet erişimi

·        LCD TV

·        Ücretsiz şifreli TV kanalları

·        Çalışma masası ve sandalyesi

·        Kitaplık

·        Dolap

·        Yatak

·        Mini buzdolabı

·        Merkezi Isıtma

·        Seçeceğiniz yurt tipine göre klima

Odalar arası görüşmeye ve dıştan aranmaya açık telefon bağlantısı

UKÜ yurtları, Stüdyo ve Apart yurtlar olarak ikiye ayrılır. Bir, iki ve dört kişilik odalardan oluşan stüdyo tipi yurt odaları, günde üç öğün yemek ve eğitim ücretlerinin dahil olduğu ekonomik paket ile birlikte sunulur.

Apart tipi yurtlar iki ve üç yatak odalı dairelerden oluşur. Dairelerde, yatak odalarının dışında, oturma odası ve öğrencilerin kendi yemeklerini pişirebilecekleri tam donanımlı mutfak vardır.

Sadakat Programı İle Yurtlarda Ekonomik  Konaklama

Eğitim süreleri boyunca yurtlarda yaşamaya devam eden öğrenciler, yurt ücretlerinden ek indirim hakkı kazanırlar;

·        2. yıl %15

·        3. Yıl %20

·        4. yıl %25

·        5. yıl ve üzeri konaklamada ise %30 indirim uygulanır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap