Öğretmenler tanışma, moral-motivasyon toplantısında biraraya geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Öğretmenler tanışma, moral-motivasyon toplantısında biraraya geldi
Haberin Tarihi: 12.9.2013 10:00:00 - Okunma Sayısı:1888 defa okundu.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı 16 Eylül 2013 Pazartesi günü açılıyor. Açılış öncesi öğretmenler dün düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Öğretmenler tanışma, moral-motivasyon toplantısında biraraya geldi

 

Eğirdir’de 430 Öğretmen, 5750 Öğrenci Eğitime Hazır

 

            2013-2014 Eğitim Öğretim yılı 16 Eylül 2013 Pazartesi günü açılıyor. Açılış öncesi öğretmenler dün düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

            Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğirdir Merkez, Köy ve Kasabalarında görev yapan bütün öğretmenlere yönelik tanışma-moral ve motivasyon toplantısı düzenlendi.

            Dün saat 9:30’da Kervansaray düğün ve toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Kaymakam Yalçın Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, Şube Müdürleri Necla Bozhüyük ve Süleyman Songül ile öğretmenler katıldı.

            Sinevizyon gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz: “Eğitim ordusuna ne kadar güvendiğimizi bu toplantıda görüyorum. Öncelikle yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı ve uğurlu olsun. Geçen yılki kadronuzdan eksilenler ve yeni gelen arkadaşlarımız var. Yeni gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Eminim ki yeni gelen öğretmenlerimiz Eğirdir’i çok sevecekler. Çünkü Eğirdir Isparta’nın en güzel ilçesi. Geçen yıl Eğirdir’de güzel bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Öncelikle Müdürümüze ve geçen sene Eğirdir’de öğretmenlik yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl da güzel bir eğitim öğretim yılı yaşayacağız. İnanıyorum ki bu yıl da el birliğiyle başarımızı daha da katlayarak başarılı çalışmalara hep birlikte imza atacağız. 2013-2014 eğitim öğretim yılı hepimize tekrar hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

            Kaymakam Yalçın Yılmaz konuşmasının ardından başka bir programı olduğu için toplantıdan erken ayrıldı.

Boztoprak: “Eğitimin Temel Taşı Öğretmendir.”

            Toplantıda bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak ise şunları söyledi: “2013-2014 eğitim öğretim yılımız hepimize kutlu ve bereketli olsun. Bu toplantıyı geçen yıl yapmamıştık. Bu yıl kuvvetli bir açılış yapalım dedik. Birbirimize manevi destek sağlayalım dedik. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

            Biraz önce bir sinevizyon gösterisini izledik. Öğretmenin olduğu her yerde eğitim var, faaliyet var.  Öğretmenin olmadığı bir yerde hiçbir şey yok demektir. Eğitimin temel taşı öğretmendir. Öğretmenin yerini hiçbir şey dolduramaz. Bu kutsal görevi yaptığınız için hepinizi tebrik ediyorum.

            Geçen yıl Eğirdir’de iyi bir akademik yıl geçirdik. SBS’de 3’ncü, YGS’de 5’inci ilçe olduk. Bu başarımız sizlerin sayesinde oldu. Geçen yıl disiplin açısından hiçbir olay olmadı. İnşallah bu yıl da olmaz. Bu yıl yönetmelikte bazı değişiklikler var. Bu değişiklikler sizlere gönderilecek. Ama Bakanlığımızın internet sitesinde de olacak. Oradan da bakabilirsiniz. Bu değişikliklerden en önemlisi Seviye Belirleme Sınavı (SBS) idi. Bu yıl SBS kalktı. Bunun yerine öğrenciler 6 temel dersten (Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve İngilizce) birinci ve ikinci dönemde bakanlık tarafından belirlenen tarihlerde merkezi sınav yapılacak. Bu yıl ilçemizde merkezi sınav yapılmayacak. Okul kıyafetlerine ise okul aile birliği karar verecek. Ama bizler sorduğumuzda öğrencilerin %90’ı forma seçeneğini seçtiler. Benim konuşacaklarım bu kadar. Dilek ve temenniler bölümünde isteklerinizi, yapmak istediklerinizi bizlere söyleyebilirsiniz. Ben tekrar 2013-2014 eğitim öğretim yılımız hepimize tekrar hayırlı ve uğurlu olsun”.

            Toplantı dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.

            Bu yıl Eğirdir’de 430 Öğretmen görev yapacak, 5750 öğrenci de eğitim öğretim görecek.

            2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının bütün milli eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap