Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde Süreli Yayınlar Sergisi Açılacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde Süreli Yayınlar Sergisi Açılacak
Haberin Tarihi: 17.6.2016 09:11:00 - Okunma Sayısı:3429 defa okundu.

2016 yılında Türkiye illerinde çıkan ve Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesine ulaşan 108 çeşit süreli yayınlar dergileri 20-25 Haziran 2016 tarihleri arasında Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde sergilenecek.

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde Süreli Yayınlar Sergisi Açılacak

 

 

   İlçemizin önemli kuruluşlarından biri olan Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi kitap, dergi, ansiklopedi, bilim kurgu, teknoloji vb. zengin arşiviyle öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hizmet etmeye tüm hızıyla devam ediyor.

            2016 yılında Türkiye illerinde çıkan ve Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesine ulaşan 108 çeşit süreli yayınlar dergileri  20-25 Haziran 2016 tarihleri arasında Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde sergilenecek.

            Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden 2016 yılı içerisinde 1280 adet yeni kitap gönderilerek, kitap sayısını 19 bine ulaştıran ve 1510 üyesi bulunan Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde hizmetlerinde sınır tanımıyor.

            Yaz tatilinin başladığı şu günlerde öğrencilerimizin tatillerini iyi değerlendirmek için 20-25 Haziran 2016 tarihleri arasında süreli yayınlar dergileri sergisi açılacağını belirten Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi sorumlu memuru Bedriye Küçükkara konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kütüphanemize sürekli toplumun her kesimine hitap eden kitaplar, dergiler geliyor. Bunlar genel olarak edebiyat, çocuk, tarih, yemek, ev dekorasyonu, ekonomi, bilgisayar, felsefe ve çeşitli kültür dergilerinden oluşuyor.

            Eğirdir İlçe Halk Kütüphanemizde kayıtlı 1510 üyemiz var. Şuan için kütüphanemizde 19 bin adet kitap bulunuyor. 2016 yılında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden gelen 1280 adet yeni kitabın işlemleri için ise çalışmalarımız sürüyor, en kısa zamanda Eğirdir’lilerin hizmetine sunacağız. Yaz tatilinin başladığı şu günlerde kütüphanemizde açılacak olan sergiye bütün öğrencilerimizi ve Eğirdir’lileri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

            Süreli Yayın Nedir?

            Süreli yayınlar birbirini izleyen ayrı bölümler halinde, genellikle numaralandırılmış olarak yayımlanan ve önceden belirlenmiş bitişi olmayan bir süreli kaynak. Süreli yayın örnekleri arasında dergiler, magazinler ve elektronik dergiler, sürekli olarak yayımlanan rehberler, yıllık faaliyet raporları, gazeteler ve monografik diziler vardır. Türkiye'de 1795'de Fransızlar tarafından basılan ilk dergi Bulletin de Nouvelles'dir. Ertesi yılda 15 günde bir yayımlanan Gazette Française de Constantinople Türkiye'de çıkarılan ilk gazete ünvanını almaktadır ve o da Fransız menşelidir.

            Süreli yayınlar ödünç alınabilir mi?

            Süreli yayınlar aynı zamanda birden çok konu ve içerik olarak bilgi içerdiğinden ikinci üçüncü bir kopyası olmamasından ve periyot bitim tarihlerinde ciltlenmesi gibi sebeplerden referans kaynağı hükmündedir ve ödünç verilemez.

            Süreli yayın için eser istekte bulunabilir miyiz?

            Bulunabilirsiniz. Bu konuda sağlama şartlarında geçen eser istek bölümündeki şartlar ve prosedür geçerlidir.

            EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap