16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

BAŞKAN ŞENGÖL, BEYAZ TV?DE EĞİRDİR?İ ANLATTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL, BEYAZ TV?DE EĞİRDİR?İ ANLATTI
Haberin Tarihi: 21.6.2016 12:33:00 - Okunma Sayısı:1910 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, uydudan dünyaya yayın yapan Beyaz TV’de Uyan Türkiye’m programına katılarak, Eğirdir’in güzelliklerini canlı yayında anlattı.

BAŞKAN ŞENGÖL, BEYAZ TV’DE EĞİRDİR’İ ANLATTI

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, uydudan dünyaya yayın yapan Beyaz TV’de Uyan Türkiye’m programına katılarak, Eğirdir’in güzelliklerini canlı yayında anlattı. Şengöl, tatil sezonunun gelmesiyle birlikte herkesi bu güzellikleri görmeye davet etti.

Eğirdir’in butik bir şehir olduğunu ifade eden Şengöl, “Eğirdir butik bir şehirdir. Gölün kenarındadır ama gölle iç içedir. İçinde ortasında kıyısında yani 500 metrekarelik tamamı kaynak su olan bir göl. Güneşe çıkarsınız yanarsınız, gölgeye geldiğinizde donarsınız, mükemmel doğası ve havası olan bulunmaz bir şehir” dedi.

Türkiye’de tatil sezonunun okulların kapanmasıyla başladığına değinen Şengöl, Eğirdir’de de sezonun başladığını belirtti. Şengöl, Rüya Park’tan yapılan canlı yayında Eğirdir’i şöyle anlattı: “Sıcaklık iyi. İnsanları üzmeyecek, sıcaktan bezdirmeyecek bir havamız var. Eylül’ün 20’sindeki elma hasadına kadar böyle gider. O zaman okullar açılır, elma hasadı başlar, o zaman insan bulamazsınız. Bugünler de çok kaliteli kiraz hasadımız var ise de insanların en az çalıştıkları zamandır.

Eğirdir’de çiçek gibi şehrin gibisini kaldırdık, çiçek şehir haline getirdik. Eğirdir’e ilk gelenler bir kere şoke olurlar. Anadolu’nun ortasında deniz gibi bir göl. Gölümüzün tamamı kaynak suyu. Temizliği için 35 yıldır kanalizasyon arıtma tesisi kullanıyoruz. Her tarafında göle giriliyor. Çamurluk ve kayalık alan neredeyse yoktur. En küçük noktasında en geniş alanına kadar her yerinden göle girme imkanı var. Sağlıklı, mantar ve diğer rahatsızlıkların hiçbiri yok.

Eğirdir’e girdiğinizde her yer boyanmıştır, binalar tertiplenmiştir. Bizim işimiz yeni bina yapmak değildir genelde. Çünkü Allah Eğirdir’e her şeyi vermiş arsa vermemiş. Kalan arsanın içinde en küçük bulduğumuz yere ya ağaç dikilmiştir ya da yeşillik yapılmıştır. O nedenle Eğirdir’de fazla nüfus iddiasında değiliz. Halimizden memnunuz. Ziyaretçileri bekliyoruz. Böyle bir sakin şehirde yazın özellikle geceleri yanmak istemiyorsa buyursunlar gelsinler. Yazları Eğirdir’de deliksiz uyku uyunur. Uykunun iyisi, çalışmanın rahatı, gezmenin, etrafı görmenin, spor yapmanın tam kaynağı bir şehirdir. Görmeyenler için bir denesinler deriz, görenler için de tekrarlasınlar. Eğirdir’de festivallerimiz oluyor. Bunlar Temmuz 1’de başlar, Ağustos sonunda biter. Motosiklet festivali, klasik müzik festivali var. Yelken yarışları var. Triatlon var. Bisiklet festivali gibi etkinliklerimiz bulunuyor. Büyük konserlerimiz oluyor.

İlk kez gelenler Anadolu’nun ortasında bir cennete gelirler. Burada yeme içme fiyatları ortalamanın altındadır. İnsanlar misafir severdir. Hiçbir olumsuzluk yoktur. Ben iddia ediyorum dünyanın en güvenli şehridir. Hiç kimse diğer birini rahatsız etmez. Güneş var, gölge var, serinlik var, iyi hava var, su istemediğiniz kadar, akıllara gelmeyecek kadar bir cennete düşerler. İdeal bir tatil, ideal bir çevre seyahati için Allah’ın eliyle kurulmuş bir coğrafya müzesidir. O coğrafyanın üzerine biz elma üretimini ilave ettik. Türkiye’de elma üretiminde ilçe olarak birinci sıradayız. Dünyanın en kaliteli elmalarını biz üretiriz. Biz üretiriz derken Allah’ın bir lütfu, bu göl ve hava.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap