Milletvekili S. Sadi Bilgiç: ?1500 Komando Ankara'ya ulaşsa girişim daha kanlı olurdu??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili S. Sadi Bilgiç: ?1500 Komando Ankara'ya ulaşsa girişim daha kanlı olurdu??
Haberin Tarihi: 19.7.2016 10:33:00 - Okunma Sayısı:1343 defa okundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Garnizonda saklanan otobüslerle askerleri Eğirdir'den alıp, uçakla Ankara'ya indirme girişimlerine müsaade edilmediğini söyledi.

Milletvekili S. Sadi Bilgiç: “1500 Komando Ankara'ya ulaşsa girişim daha kanlı olurdu…”

 

            TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Garnizonda saklanan otobüslerle askerleri Eğirdir'den alıp, uçakla Ankara'ya indirme girişimlerine müsaade edilmediğini söyledi.

            TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ankara ve İstanbul'da askerlerin tanklarla, silahlarla sokağa çıktığı saatlerde seçim bölgesi Isparta'da idi. Türkiye'deki olayları yakından takip eden Bilgiç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte Süleyman Demirel Havaalanı'nın kulesine çıkıp, hava sahasını kontrol altına aldı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan meydanları boş bırakmama çalışmasına da katılan Bilgiç, gece saatlerinde çağrı üzerine alel-acele Ankara'ya geçti.

            TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Basın Kulübü özel programına telefon aracılığıyla bağlanıp, olayları değerlendirdi. Girişimin alçakça ve haince olduğunu belirten Bilgiç, Isparta'da da kalkışma olduğunu ancak güvenlik güçleri ile halkın buna müsaade etmediğini söyledi. Garnizon Komutanlığı'ndan saklanan otobüslerin Eğirdir'den askerleri aldıktan sonra uçakla Ankara'ya indirme girişiminde bulunulduğunu belirten Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu:

            HAİNLİĞİN ÖRNEĞİDİR

            "Bu demokrasiyimize, Cumhuriyete, milli irademize, milletin kendisine ve milli iradenin tecelligatı olan meclise yapılan bu alçak, hain, terörist saldırıya karşı vatandaşlarımızın karlılığı, cesur ve yürekli duruştan dolayı sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimiz var Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli milletimize ve ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Söylenecek çok şey var. Bu gerçek manada terörist darbe girişimidir. Bunlar bu milletin birikimleriyle elde edilmiş, alınmış, bunlara zimmetlenmiş olan TSK'nın araçlarıyla, tanklarıyla, toplarıyla, uçaklarıyla, helikopterleriyle bizzati milletin kendisini vurmuşlardır. Bunu sadece darbe girişimi olarak adlandırmak mümkün değil. Bu gerçek manada millete ve devlete karşı sergilenen müthiş bir hainliğin ve düşmanlığın örneğidir. Elhamdüllillah milletin kararlı duruşu ile bu geri tepilmiştir. 81 vilayetimizde milletini ve devletini seven, tek vatan, tek bayram ülküsünden ayrılmayan güvenlik güçlerimizin,  polislerimizin karşı duruşu ile bu kalkışma bastırılmıştır.

VALİ'YE TEŞEKKÜR

            Özellikle Ispartamızda sayın Valimiz Şehmus Günaydın beye, Emniyet Müdürümüz Halil beye, bütün emniyet mensuplarımıza, Jandarma Alay Komutamız İsmail beye, onun bütün ekibine ve bütün milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Onların üstün gayretleriyle Allah'a şükür Isparta'da kalkışma denenmiştir. Garnizona otobüsler saklamışlardır, buradan Eğirdir'e oradan Havaalanına oradan da Ankara'ya indirme gayretleri olmuştur. Ama bunların hiçbirisi elhamdurullah Isparta halkının desteğiyle, güvenlik görevlilerimiz müsaade etmemiştir.

HESABI SORULACAKTIR

            Bu girişimin kabul edilecek bir tarafı yoktur. Bunlar, TBMM'ye dahi saldırmaktan çekinmemiş alçaklar, hainler ve soysuzlardır. Bugüne kadar TBMM hiçbir dönemde böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalmamıştır. Ancak bu millet, 79 milyon el ele kenetlenerek bu yaraları tamir edecektir. Daha önce de bu ülke darbeler, darbe girişimlerini görmüştür. Bugün Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım bey de söyledi, bunların yaptıkları her türlü terör örgütünün alçakça, haince eylemlerinden bire 100 kat daha alçakça ve haincedir. Bunların arkasına saklandıkları bu inanç değerlerimizi düşündüğümüzde hoca denilen bir zatın yönlendirmeleriyle bu millet ve devlete karşı yaptıkları haince saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Bunların hepsinden tek tek hesabı sorulacaktır."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap