HASAN ÖZBEK: ?YÖNETİCİLER HALKIN İÇİNDE OLMALIDIR.?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HASAN ÖZBEK: ?YÖNETİCİLER HALKIN İÇİNDE OLMALIDIR.?
Haberin Tarihi: 19.7.2016 17:47:00 - Okunma Sayısı:1585 defa okundu.

Gazetemizi ziyaret eden duayen gazeteci Hasan Özbek, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ın başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “yöneticiler halkın içinde olmalı ve halkla kaynaşmalıdır…” dedi.

HASAN ÖZBEK: “YÖNETİCİLER HALKIN İÇİNDE OLMALIDIR.”

 

            

            Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan ile bir süre sohbet eden duayen gazeteci büyüğümüz Hasan Özbek şunları söyledi:

            “Benim mesleğim gazetecilik olmakla beraber asıl mesleğim bankacılıktır. Bürokrasinin içerisinde 55 yıldır yaşıyorum. 1955-1956 yıllarında talebe cemiyetlerinde bulundum. Devlet Demir Yolları yönetim kurulu üyeliği yaptım. 51 senelik gazetecilik hayatımda ve toplam 55 senelik bürokrasi hayatımda Isparta’mızda yeni göreve başlayan Valimiz Şehmus Günaydın’la birlikte 28 Vali beyle çalışma fırsatı buldum. Tabi gelen giden bütün valilerimiz Isparta için çalıştılar, hizmet ettiler. Bunların içerisinde Utku Acun, talebe cemiyetlerinde beraber çalıştığım arkadaşımdı. Acun, Eğirdir’e Sabancı Öğretmenevi’ni ve Yeşilada’daki Konukevi’ni kazandırdı. Yöneticilik ayrı bir meslektir. Bütün yorumcular yöneticiliğin okulu ve kitabı yoktur derler. Ben de diyorum ki; evet okulu ve kitabı yoktur ama başta eğitim, tecrübe ve görgü çok önemlidir. Bunlar birleşince yöneticilik akla gelir. Her zaman söylediğim bir söz vardır; yöneticiler halkın, vatandaşın içine girmeli, haşır neşir olmalı. Vatandaş mutlaka etrafındaki eksiklikleri görür ve yöneticiye söyler. Ben diyorum ki; halkın içine girmeyen yöneticiler başarılı olamaz. Rahmetli 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in SDÜ için söylediği bir sözü hatırlatmak istiyorum… ‘Üniversite bacasız, dumansız bir sanayidir. Bunun kıymetini biliniz.’ Yalnız üniversiteliler halkla bütünleşmedikçe ayakta duramazlar. Yöneticilik her ilde, ilçede, her ortamda önemlidir. O ilin, ilçenin mukadderatını tayin eder. Yöneticiler, iktidarlar tarafından seçilebilir. Fakat o ilin o ilçenin tümünün yöneticisidir ve dengeli olmak mecburiyetindedirler. İşte bunlardan birisi de Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş. Genç yaşında olmasına rağmen sanki yıllarca tecrübe sahibi olmuş kısa zamanda Eğirdir halkının gönlünü fethetmiş bir yöneticidir. Her saatte, her dakikada vatandaşın içinde, vatandaşın dert ve dileklerini ekibiyle beraber yerinde tesbit ederek sorunları kısa ve uzun vadeli olarak çözüme kavuşturuyor. Eğirdir halkı kendilerine her zaman müteşekkirdir.

            Eğirdir gerek elmacılığı ve gerekse gölüyle Isparta için her bakımdan önemli bir ilçedir. İnşallah Sayın Kaymakam Beyin bu çalışma azmi devam ederek Isparta’nın turizm cenneti olan Eğirdir’imizi her bakımdan ileri safhalara götürür. Kaymakam Akdaş’a başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap