Eğirdirli Miniklerden tiyatro gösterisi "KÜÇÜK PRENS"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdirli Miniklerden tiyatro gösterisi "KÜÇÜK PRENS"
Haberin Tarihi: 15.8.2016 15:25:00 - Okunma Sayısı:3323 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Eğirdir Klasik Müzik Festivali kapsamında tiyatro gösterisi düzenlendi.

Eğirdirli Miniklerden tiyatro gösterisi

"KÜÇÜK PRENS"

 

            Küçük Prens adlı oyun 12 Ağustos 2016 Cuma günü saat 19.00'da Vergi Dairesi üzerinde bulunan Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

           

            Tiyatrodan önce Klasik Müzik Festivalinde eğitim alan kursiyerler mini konserler verdi. Belediye Başkanı Ömer Şengöl başta olmak üzere tiyatro oyuncularının aileleri ve çok sayıda tiyatro sever oyunu izledi.


 

            1940'lı yıllarda yazılan ve daha önce defalarca sinemaya uyarlanan Küçük Prens isimli hikaye, şimdi de Eğirdir Klasik Müzik Festivali'nde tiyatro gösterisi olarak halkın izlenimine sunuldu.

 

            Antoine de Saint-Exupéry'in senaryosunu yazdığı, Heran Akkaynak'ın yönetmenliğini üstlendiği, Ayşe Özkan'ın Yönetmen Yardımcılığını yaptığı, Canset Özge Can'ın müzik ve kostümünü, Zeynep Kökten'in makyajını hazırladığı, orkestrada Merve Kuşoğlu ve Devrim Büyükbayraktar'ın bulunduğu tiyatro bir aylık hazırlık çalışmasının ardından halka ücretsiz olarak sunuldu. Tiyatroda oyuncu olarak Ege Güven, Ahmet Öztürk, Yiğit Ata Öztürk,  Ahmet Ege İstanbullu, Eva Kamış, Sabiha Adatekin, Ekin Altundaş, Nilsu Eroğlu, Nimet Bulucu, Ayşenaz Kurt, Dilek Kurt, Derin Karaca ve Melisa Aybar sahnede yer aldı.

 

            Eğirdir Klasik Müzik Festivaline katılan kursiyerlerin oyuncu olarak yer aldığı Küçük Prens adlı oyunu izlemeye gelenler çok beğendi. Tiyatro sonunda sertifikalarını alan kursiyerler topluca hatıra fotoğrafı çekildiler.  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap