MİLLİ HATİP SARIDAŞ, COŞTU VE COŞTURDU...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLİ HATİP SARIDAŞ, COŞTU VE COŞTURDU...
Haberin Tarihi: 19.9.2016 13:28:00 - Okunma Sayısı:1567 defa okundu.

“Anadolu’da Türk Milletine kefen biçenlerin ölümü korkunç olur...”

MİLLİ HATİP SARIDAŞ, COŞTU VE COŞTURDU...

“Anadolu’da Türk Milletine kefen biçenlerin ölümü korkunç olur...”

            Emekli Tarih Öğretmeni hemşehrimiz İbrahim Sarıdaş, 19 Eylül Gaziler Günü kutlama töreninde yaptığı konuşmada “Anadolu’da Türk Milletine kefen biçenlerin ölümü korkunç olur...” dedi.


            Sarıdaş, şunları söyledi: “13 Eylül 1921 Sakarya Meydan Savaşı’nın 95’inci yıldönümü. 19 Eylül 1921; T.B.M.M. tarafından devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e Gazilik ve Mareşallik unvanlarının verildiği gün.19 Eylül Gaziler Günü...

 

İnsan bu su misali kıvrım kıvrım akar ya,

Bir yanda akan benim öbür yanda Sakarya.

Rabbım isterse sular büklüm büklüm burulur,

Sırtına Sakarya’nın Türk tarihi vurulur.

 

Türk Milleti binlerce yıldan beri vardır. Tarih yazılmaya başlandığından bu yana, büyük Türk Milletinin medeniyetini dünya tarihinin sayfalarında görürsünüz. Türk tarihi baştan başa bir meydanlar tarihidir. Bu meydanlardan bir de Sakarya’dır.

            Türk milleti bağımsızlık mücadelesinde Sakarya’da tarihinin en kanlı ve en şanlı destanlarından birini yazmıştır. Dünya tarihinde Sakarya Savaşları gibi 22 gün 22 gece aralıksız devam eden başka bir savaş yoktur. 1699’dan bu yana 222 yıllık geri çekiliş Sakarya Savaşı ile son bulmuş, düşmanı yurt topraklarından atmaya yönelik taarruzlar başlamıştır. 100 kilometrelik bir cephe üzerinde cereyan eden bu savaşı o günleri cephede yaşayan Halide Edip Adıvar “boz bulanık Sakarya kızıl kan aktı” diye anlatır. Sakarya Savaşında M. Kemal, Türk ordusuna şu emri vermiştir: “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça düşmana bırakılamaz.” İşte bu ruh, bu azim ve bu gayretle milli mücadele zaferle neticelenmiş, çökmüş bir imparatorluğun kalıntıları üzerinde yeni bir devlet kurulmuştur. O devlet TÜRKİYE CUMHURİYETİ’dir.

            Milli mücadelede Eğirdir Kuvay-i Milliye’nin yanında yerini almıştır. Batıda Yunan ilerleyişini durdurmak için, Eğirdir’de mücahit kuvvetler oluşturulmuş ve bu kuvvetler Nazilli-Ödemiş cephelerinde savaşmış, daha sonra Milli Orduya katılmıştır. Tığlızade İsmail Hakkı Efendi başkanlığında Eğirdir Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurulmuş ve bu cemiyet Eğirdir’e bağlı bütün mahalle, köy ve kasabalarda kısa sürede örgütlenmiştir. Milli Mücadelede Eğirdir, 150 evladını şehit vermiştir. Milli Mücadeleye katılıp da kırmızı şeritli İstiklal Madalyasıyla onurlandırılan Eğirdir’li Gazi sayısı 188’dir.

            15 Temmuz’da asker üniforması giymiş vatan hainleri demokrasimizin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar, halkımıza silah doğrulttular. Şehitler verdik, Gaziler verdik. FETÖ terör örgütünün bu kalkışmasını hep beraber önledik. Milletimize geçmiş olsun.

            Son zamanlarda yurdumuz başta katil sürüsü PKK olmak üzere bölücü terör örgütlerinin saldırılarıyla karşı karşıya. Yüreğimiz yanıyor ama metanetimizi muhafaza ediyoruz. Eli kanlı terör örgütleri ve onların destekçileri şunu iyi bilsin ki; Türkiye kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına bölünme kabul etmeyen mukaddes bir bütündür. Anadolu’da yaşayan 79 milyon vatan evladı hep aynı cevherin damarları ve Türkiye Cumhuriyetinin her bakımdan eşit ve onurlu vatandaşlarıdır. Allah'ımız bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, Peygamberimiz bir. Taaa 1071’den bu yana 945 yıldır aynı vatanda biriz ve beraberiz. Ve biz büyük Türk milletiyiz.Türk milletini bölemeyeceksiniz. Türk Devletini parçalamaya gücünüz yetmeyecek. Akıttığınız kanda boğulacaksınız. Bu aziz vatanda milletimizin bölücülere vereceği bırakınız toprak parçası, tek bir çakıl taşı bile yoktur. Ve Anadolu’da Türk Milletine kefen biçenlerin ölümü korkunç olur.

            Askerimize, polisimize kahpece sıktığınız her kurşunun alçakça patlattığınız her bombanın, canice döktüğünüz her damla kanın hesabı devletimiz tarafından mutlaka sorulacak ve Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır.

            Bu milli günde Malazgirt’ten Sakarya’ya kadar uzanan tarih sürecinde Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar Türk büyüklerini saygıyla anıyoruz. Bütün Şehitlerimizin, Gazilerimizin ruhları şad olsun. Mekanları Cennet olsun. Ne mutlu, ne mutlu, ne mutlu TÜRKÜM diyene.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap