Bağlar Okulu Müdürü Halil Kurtuluş: ?Amacımız; dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmektir.?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bağlar Okulu Müdürü Halil Kurtuluş: ?Amacımız; dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmektir.?
Haberin Tarihi: 21.9.2016 17:23:00 - Okunma Sayısı:2658 defa okundu.

İlköğretim Haftası kutlama töreninde bir konuşma yapan Bağlar Okulu Müdürü Halil Kurtuluş, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Demokrasi Şehitlerini anarak sözlerine başladı.

Bağlar Okulu Müdürü Halil Kurtuluş:

“Amacımız; dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmektir.”

 

            İlköğretim Haftası kutlama töreninde bir konuşma yapan Bağlar Okulu Müdürü Halil Kurtuluş, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Demokrasi Şehitlerini anarak sözlerine başladı.

            Kurtuluş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye'nin    aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarım ve  ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı  heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.

            15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Demokrasi Şehitleri ile sözlerime başlamak istiyorum. Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden, askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuş olup başta Başkomutan olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiştir. Milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır. Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akı ile geçmiştir. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bi mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak, milli ve insani sorumluluğumuzdur. Bu manada milletimizin kahramanlık öyküsünün bilinmesi ve gelecek nesillere aktarılması için öğrencilerimize anlatılmasını hakkın teslimi olarak kabul ettik. 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerimizi anma etkinlikleri, bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda sınıflarımızda devam etmektedir.

            15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi, Hüseyin Nihal Atsız’ın kahramanlık şiirinden bir dörtlükle anarak sözlerime ilköğretim haftası ile devam etmek istiyorum.

Sızlasa da gönüller, düşlerin yasından,

Koşar adım gitmeli, onların arkasından,

Kahramanlık; içerik acı ölüm tasından,

İleriye atılmak ve sonra dönmemektir.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Halk ozanımız Aşık Veysel  ise bir şiirinde şöyle diyor;

             “Dünyanın en zengin aklını gördüm

            Sermayesini sordum, dedi ki; okul,”

            İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik akıl ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişmez. Aklı geliştiren, kullanmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

            Amacımız; bilgi aktarmak değil, bilgileye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmektir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.

            Bu güzel günün ardından biz öğretmenler ve öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İlköğretim meselesi demek: Büyük önder Atatürk’ün de dediği gibi vatan, millet, bayrak meselesidir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu bilinç ve sevgi ile başladığımız eğitim öğretim yılının, başarıları da beraberinde getireceğine inancımız sonsuzdur.

            Başöğretmen Atatürk’ün ; “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diye hitap ettiği değerli Öğretmenlerim;

            Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimin; mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olmasıdır; Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve milletinin yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır. Bayrağını vatanını, milletini seven ve sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

            Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler;

            Sizler, okulumuzda, tek kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.

            Saygıdeğer Veliler;

            Bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Onlara avucunuzda bir kuşu tutar gibi yaklaşınız. Avucunuzu sonuna kadar açarsanız kuş elinizden uçar gider; avucunuzu sıkı sıkıya kapatırsanız da ölümüne sebep olursunuz.

Sözlerimi Atatürk' ün bize hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”

            2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.  İlköğretim Haftası kutlu olsun.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap