?GENCAY?A HER GÜN MEVLİD OKUTUN!?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?GENCAY?A HER GÜN MEVLİD OKUTUN!?
Haberin Tarihi: 14.10.2016 10:42:00 - Okunma Sayısı:3041 defa okundu.

Sayın okuyucular, Eğirdir’in nasıl geçmiş tarihini bilmemiz gerekiyorsa yakın tarihini de bilmemiz gerekir. Geçmişte yapılanları bilmez isek geleceğe adım atamayız. Eğirdir örnek insanlarla dolu bir yerleşim kentidir.

“GENCAY’A HER GÜN MEVLİD OKUTUN!”

Cümle çarpıcı...

Hatta ders...

Ötesi minnet...

Cümle kime ait? Belediye Başkanı İbrahim Gencay’ın zabıta görevlisi Hasan Çavuş’a...

“Isparta’dan Konya’ya gidecekler trenle Eğirdir’e gelir, istasyondan kayıklarla Höyük’e çıkar, oradan Konya ve İzmir istikametine giderdi. Daha sonra otobüsler çıktı ve otobüsler de Yalvaç-Akşehir-Karaağaç üzerinden Konya ve İzmir istikametine giderdi. Bu yol Eğirdir’den geçmezdi. Çünkü Eğirdir’den Konya istikametine giden yol yoktu. Isparta’dan Eğirdir’e Dağ Komando Okulu’nun içinden geçen eski yoldan gelinir ve Eğirdir’de kalınırdı. Gencay, tehlikeyi sezdi. Eğirdir elden gidiyor, dedi ve hemen Güney Sahil Yolu’nu belediyenin imkanlarıyla ve Eğirdirli iş adamı Ahmet Çelik’in verdiği dozerle yaptı. Böylece Isparta- Konya yolu açıldı. Bu yüzden Eğirdir’den bugün yüzlerce araba geçiyorsa ve bu yolla Eğirdir’e onca para giriyorsa bu sadece ve sadece Başkan İbrahim Gencay sayesindedir. Bu yüzden Eğirdir yatıp kalkıp İbrahim Gencay’a her gün mevlit okutması gerekir. Güney sahil yolu açılmasaydı bugün Eğirdir ücra bir kasabadan farklı olmazdı. 

Sayın okuyucular, Eğirdir’in nasıl geçmiş tarihini bilmemiz gerekiyorsa yakın tarihini de bilmemiz gerekir. Geçmişte yapılanları bilmez isek geleceğe adım atamayız. Eğirdir örnek insanlarla dolu bir yerleşim kentidir.

Başkan olan her belediye başkanının Eğirdir’e az veya çok bir iyiliği mutlaka dokunmuştur. Ancak yapılan hizmetleri sıralamaya alırsak bazılarının ilk sıralara yerleştiğini görürüz. 

İbrahim Gencay ise bu sıralamada unutulmayacak isimlerden bir tanesidir.

                                                                                         İlhan Şimşek 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    18.11.2021 13:41:40
    İbrahim Gencay'ı bilirim. Allah rahmet eylesin iyi adamdı. Ada yolu sular çekilince karaya çıktı, paçaları sıvar bazı yerlerde dizkapağa kadar suyun içinde, bazı yerlerde ayaklarımıza su değmeden yürüyerek Eğirdir'e gelip giderdik. O sıralarda Hastanenin ilave binası yapılıyordu. Rahmetli İbrahim Gencay "hafriyatı Ada yoluna döken kamyona kamyon başına 5.-- tl. prim var demiş. Kamyoncular bunu duyunca göbek attılardı. Ada yolu da yapıldı gittiydi. Halbuki Gencay prim bile vermeden "hafriyatı Ada yoluna dökeceksiniz" de diyebilirdi ama dememiş. Bu primi her belediye başkanı vermez. Allah rahmet eylesin iyi adammış. Senelerce Eğirdir'e hizmet etti.
Yorum Yap