Başkan Şengöl: ?Bana Ahmet?in işi, Mehmet?in işi için değil, Köyünüz için gelin??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Şengöl: ?Bana Ahmet?in işi, Mehmet?in işi için değil, Köyünüz için gelin??
Haberin Tarihi: 19.10.2016 17:45:00 - Okunma Sayısı:1977 defa okundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, ilçemiz köy ve mahalle muhtarları Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü ziyaret ettiler.

Başkan Şengöl: “Bana Ahmet’in işi, Mehmet’in işi için değil, Köyünüz için gelin…”

 

            19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, ilçemiz köy  ve mahalle muhtarları Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü ziyaret ettiler.


            Belediye Başkanı Şengöl, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Muhtarların sıkıntılarının farkında olduklarını söyledi. Yeni dönemde Muhtarlarımıza yeni görevlerin verileceğini bildiren Şengöl “…Yerel yönetimlerde muhtarlık görevi, her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Hem iletişim, hem ulaşım kolaylaştıkça, bürokrasi de bilgisayara geçince muhtarlarımızın görevleri biraz azaldı. Yeni dönemde muhtarlarımıza yeni görevler verilecek. Bana kalsa da verilmeli. Madem bir seçim yapılıyor. Yerelde her yerleşimde özel durumlar olduğuna göre muhtarlar, daha yetkili ve daha iş görür şekle gelmeli. Tabi bunlar lafla değil, bir bütçeyle olmalı. Bütçe olmayınca hizmet yapmak kolay değil. Köy muhtarlıklarının işinin daha zor, daha sıkıntılı olduğunu biliyorum. Mahalle muhtarlarımız köy muhtarlarımız kadar sıkıntılı değiller. Kafaları ağrısa bize gelirler. Kaymakama giderler veya il genel meclis üyelerimize gidiyorlar.

            Sandıklarınız var ama bütçe yok. Biraz daha geliştirilirse sizin de hizmetlerinizin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Eğer bizlik bir şey var ise imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hiç çekinmeyin söyleyin, imkanımız varsa mutlaka yaparız. Ben bir şeyi sevmiyorum: Ahmet’in işi, Mehmet’in işi için değil de Köy için bana bir şey sorun.  Elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Hepinizin Muhtarlar Günü kutlu olsun” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap