Kaymakam Abdullah Akdaş: ?Muhtarlık mesleğinde farkındalık oluşturacağız??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Abdullah Akdaş: ?Muhtarlık mesleğinde farkındalık oluşturacağız??
Haberin Tarihi: 19.10.2016 17:49:00 - Okunma Sayısı:1316 defa okundu.

Eğirdir köy ve mahalle muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kaymakam Abdullah Akdaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Kaymakam Abdullah Akdaş: “Muhtarlık mesleğinde farkındalık oluşturacağız…”

 

            Eğirdir köy ve mahalle muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kaymakam Abdullah Akdaş’ı makamında ziyaret ettiler.


            Ziyarette bir konuşma yapan Kaymakam Akdaş, “Muhtarlar gününüz kutlu olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün hep beraber muhtarlık mesleğinde farkındalık oluşturacağız. İnşallah memleketimiz için, ülkemizin geleceğini inşa etmek için güzel şeyler olur. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Akdaş şunları söyledi: “…Bugün muhtarlar gününün ilan edilmesinin birinci yıldönümü. İlkini yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve sayın Başbakanımızın emirleriyle 19 Ekim bundan böyle Muhtarlar Günü olarak kutlanacak. İnşallah bundan sonraki yıllarda da günün anlam ve önemini belirten kutlamaları yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla yaptığı toplantılara hemen hemen bütün muhtarlarımız katılmıştır. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara bakışını, onlara ne kadar kıymet verdiğini ve ne kadar fonksiyon sahibi olduklarını onun sayesinde görüyoruz.


            Hemen hemen her meslek mensubunun bir günü var, haftası var. Muhtarlarımız için bu çok geç kalınmış bir olaydı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bugünleri hep birlikte icra edeceğiz. Mahalle muhtarlarımız, köy muhtarlarımız toplumumuza, vatandaşımıza en yakın birimlerdir. Biz kaymakamlık olarak, belediye başkanlığı olarak, valilik olarak bürokrasimiz aşağıdan yukarıya doğru silsile olarak gidiyor. Önemli olan vatandaşa en yakın birimin, vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmesidir. Demokrasinin özünde bu vardır. Yerel yönetimlerde de bu vardır. Bizim hedefimiz Avrupa Birliğine girmek. Avrupa Birliği de vatandaşa hizmeti vatandaşa en yakın birim sorusunu soruyor.  Ne için böyle diyorlar? Vatandaşların ihtiyaçlarını en yakınındaki bilir. Köy kanunu çalışmaları devam ediyor. Köylerimiz adına güzel çalışmalar var. Köylerimizin kaynak sıkıntısını, personel çözüyor. İnşallah bir an önce bu köy kanunu çıkar da köylerimizin bazı sorunlarına ve sıkıntılarına tez elden cevap verebiliriz”.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap