MİLLETVEKİLİ YÜCE: ?EĞİRDİR?İN KIYMETİNİ BİLEMİYORUZ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ YÜCE:  ?EĞİRDİR?İN KIYMETİNİ BİLEMİYORUZ?
Haberin Tarihi: 21.11.2016 09:27:00 - Okunma Sayısı:1473 defa okundu.

Çalıştayda bir konuşma yapan AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce “Hem yüzüp hem de suyunu içebildiğin çok az sayıda göl var. Bunlardan birisi Eğirdir Gölü’dür ama biz Eğirdir’in de kıymetini bilemiyoruz.

MİLLETVEKİLİ YÜCE:  “EĞİRDİR’İN KIYMETİNİ BİLEMİYORUZ”

                Isparta Valiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde Isparta turizmini harekete geçirmek ve tanıtmak amacıyla bir Çalıştay düzenlendi. Isparta Barida Hotels’de düzenlenen Çalıştaya Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, turizm acenteleri temsilcileri ve davetliler katıldı.                       Çalıştayda bir konuşma yapan AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce “Hem yüzüp hem de suyunu içebildiğin çok az sayıda göl var. Bunlardan birisi Eğirdir Gölü’dür ama biz Eğirdir’in de kıymetini bilemiyoruz. Eğirdir gölünün kirliliği önleme çalışmaları kapsamında, hep beraber çalışmamız gerekmektedir. Eğirdir Gölü, bulunduğu yer ve çevre itibari ile çok büyük bir nimet ama o zenginliğinde farkında değiliz. Gittiğim yerlerde, yaptığım röportajlarda bu meseleyi vurguluyorum. Sadece elma, kiraz ve gül üreterek bir kazanç elde etmek yerine buranın tüm tarihi değerlerini ve güzelliklerini değerlendirmemiz lazım.” dedi.

                AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, konuşmasında ilimizin zenginliklerinin farkında olmamız gerektiğini vurguladı. Yüce, şunları söyledi: “Ekranda yansıtılan 5 fotoğrafa baktığımız zaman büyük zenginlikleri barındırdığını görüyoruz. Mimar Sinan’a ait bir medresede vakıf icra kurulu başkanıyım. O medresede taşlara işlenmiş bazı motifler var. Mimar Sinan’ın birçok görselinde olan eserlerin birisi lale birisi de güldür. Lale, inancımıza göre Allah’ın birliği, Gül ise Hz. Muhammed’i temsil eder. Ankara’da mecliste Isparta’nın gül hasadına gidelim dediğim vekillerden ‘beni de götür’ diye bir cevap alıyorum. Bu kadar cazibeli bir ürün güldür ama nedense biz bu güzelliğin farkında değiliz. Geçen zamanlarda gittiğim gül tarlasında, gül hasadı izlerken muhteşem manzaraya tanık oldum. Sadece İlçe belediyelerin değil, merkez belediyelerin de dünyaya tanıtabileceğimiz bir şekilde gül festivali yapmasını bekliyorum. Gül festivaline gidelim dendiği zaman koşarak gidebilecek insanların olduğunu düşünmemiz gerekmektedir. Konkreti, gül yağı, kozmetik ve ilaç sanayisinde çok önemli bir üründür. Hükümet ve Bakanlar nezdinde, gülün desteklenmesi için yoğun çaba sarf ediyorum. Sadece gül ürünleri ile değil, geçmiş zamanlarda kullanılan araç ve gereçlerin bile çok güzel halleri var.

                Türkiye’nin Güneş Enerji Sisteminde en uygun il Isparta’dır. 3 bin metre yaklaşan rakımı ile Davraz kayak merkezimiz var. Geçenlerde ben de kayak yaptım ve yaklaşık yarım saat kadar telesiyejin başında bekledim. Hep beraber yaptığımız çalışmalar ile yeni hatlar ve telesiyejler yapılacaktır. Bu sorunları aştığımızda çok sayıda turisti bölgede ağırlayacağımızı düşünüyorum.

                Barla platformu Başkanlığı yaptığım için Barla’ya ilgim fazladır. Barla’ya senede 500 bin kişi geliyor. Barla sadece Said Nursi ile anılan bir yer değil. Said Nursi 8 senesini Barla’da geçirmiştir. Bunu görmek isteyen 500 bin insan geliyor. Eğer imkan olsa çok daha fazlası gelecektir. Bir tane bile pansiyon yok ama. Son birkaç senede valilerimizin ve ilgili arkadaşlarımızın da gayretleri ile plan ve projeleri yapıldı. Her türlü imkanlara elverişli projeler onaylandı.

                Mevsiminde lavanta bahçelerine herkesin gitmesini tavsiye ederim. Başaran bey de söyledi 50  yaşına kadar insanlar denize, kuma gidiyor ama ondan sonra böyle yerlere gitmek lazım. Bu mekanları insanlar gezmek ve görmek istiyorlar. Ayrıca ibadet etmek istiyorlar. Orada dua etmek, namaz kılmak insanlar var artık. Bu mekanlarda huzur bulmak istiyorlar. Turistik mekanlarda insanların başka ihtiyaçlarını da karşılayacak şeyler bizim düşünce sistemimizde olması gerekiyor. Uluborlu’ya gittim, orada şehrin birkaç yüz metre üstünde Selçuklu’nun son dönemleri, erken Osmanlı dönemlerine ait hamamlar, camiler, mescitler var. Karşısına geçince benim gözlerim yaşardı. O halde duruyor. Şimdi vakıflar genel müdürlüğümüzle konuşmaya başladık, onları da ayağa kaldıracağız. Ne yazık ki Isparta’dakilerin ya da yakın illerdekilerin böyle şeylerden haberi yok. Psidia’ya Almanlar, İtalyanlar, İngilizler gelip geziyorlar. Ama bu bölgenin insanının bile onlardan haberi yok. Barla’nın içinde bile Hıristiyanlığın erken dönemlerine ait kiliseler, Roma köprüleri ve o döneme ait eserler var. Birçok insanın farkında olmadığı bu güzelliklerin bu Çalıştay sayesinde fark edilir diye düşünüyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap