PARTİMİZ EĞİRDİR OLSUN?!!!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PARTİMİZ EĞİRDİR OLSUN?!!!...
Haberin Tarihi: 22.11.2016 10:03:00 - Okunma Sayısı:1677 defa okundu.

Eğirdir neden hep kaybetti demiştik…

PARTİMİZ EĞİRDİR OLSUN…!!!...

Erol KESİCİ

                Eğirdir neden hep kaybetti demiştik…Elele verip, birlik olup Eğirdir’in geleceği için gönülden, aktif bir çalışma yapılmadığından söz ettik. Hep parti ve “kişisel görüş ve çıkarlar” öne çıktı. Elması, balığına, turizmine  değer katılamadı, elmanın pazarı tutanın elinde kaldı, göl ürünsüz kalmasının yanı sıra, biyolojik çeşitliliğini ve su kalitesini kaybetti. Bu durum, çevresel sorunlara ve turizme olumsuz etkiledi… Zaman zaman görüştüğümüz siyasiler, evet biliyoruz, şöyle olması gerekir, biz, gelince…seçim zamanı hesabını soracağız diye biriktirilen sorunları anında, birlikte çözmek yerine  adeta seçime  malzeme biriktirdiler… Seçim, seçim, biz gelince…           Muhalefetteyken sorunları çok iyi bildiklerini söyleyenler, bunlar şunlar yapılmamalı, şunları  yapacağız diyenler, iktidara geldiklerinde … Değişen bir şey oldu mu? Geleneksel ülkemiz manzarasından, “particilikten” Eğirdir ayrı tutulamadı…  Eğirdir gelişti mi? Göl temiz mi? Doğalgaz geldi mi? Adalar arasına köprü yapıldı mı? Elma ve su ürünleri değerlendi mi? Eğirdir’de turizm ? Esnaf ve üreticiler memnun mu? Bu sorulara siyaseten değil, Eğirdir için verilen yanıtlarınız kadar, kazandı-kaybetti Eğirdir?

   Sevgili Hande ÖZDAMAR TIĞLI ve Sevgili Ali SİNAN ile zaman zaman bir araya gelerek Eğirdir için neler yapabilirizi düşündük, konuştuk. Eğirdir’de atalarımızın bir geleneği olan “Taş Kahve” örneğini yaşatmaya karar vererek, herkesin katılabileceği resmi olmayan EĞİRDİR KENT İNİSİYATİFİ’nin kurulmasına karar verdik. Bu fikrimizi ve toplantı yeri olarak hali hazırda aktif olmayan ESKİ EĞİRDİR EVİ’nin tahsis edilmesi konusunu Eğirdir Belediye Bşk. Sn. Ömer ŞENGÖL’e bildirdik. ŞENGÖL önerimizi çok olumlu karşıladı ve 13 Nisan 2014 tarihinde Eski Eğirdir Evi’nin, temsili törenle Eğirdir Kent İnisiyatifi için açılışı yapıldı.

                Hande ÖZDAMAR TIĞLI ile Eğirdir’de esnafı, siyasi parti başkanları-temsilcileri, Eğirdir Belediyesi Meclis üyelerini, iş adamlarını, sivil toplum kuruluşlarını “kapı-kapı” dolaşıp, Eğirdir için birlik olalım “Partimiz Eğirdir Olsun”, Eğirdir için sözü olanlar gelsinler hep birlikte konuşalım ve “Eğirdir İçin Sözünüz-Sözümüz Olsun”   yaklaşımıyla, her ay bir gün Eski Eğirdir Evinde toplanalım, tartışalım, neler yapabilirizi  konuşalım önerisinde bulunduk. Ziyaretlerimiz ve öneriler çok olumlu karşılandı. Toplantı günü ve konusu halkımıza gazete, sos yal medya ve belediyece ilçede yapılan anonslarla duyuruldu.

                Toplantılara, Eğirdir Kaymakamımız, Belediye başkanımız, belediye meclisinde temsilcisi olan bazı üyeler, partililer, bazı parti başkanları, Sivil Toplum Temsilcilerimiz, basın ve halktan kişiler katıldı. Sohbete, o ayın konusunun uzmanı kişiler konuşmacı olarak çağırıldı... Kent Kimliği- Kente Bağlılık, Eğirdir’de Turizm ve Sorunları, Esnafımız ve Sorunları, Eğirdir’de Yükseköğrenim ve Eğirdir Üniversitesi, Doğa, Eğirdir Tren Garı vb. bir çok konu konuşuldu… Eğirdir Kent İnisiyatifi zaman zaman Süleyman Demirel Üniversitesi’ne çeşitli ülkelerden gelen Erasmus Öğrencilerinin Ülkelerine ait yöresel yemeklerinin ve kültürlerinin yansıtıldığı günler, Cumhuriyet Bayramı Yemeği,  Fotoğraf Sergileri, Müzik Şölenleri düzenlendi. 17 Mayıs 2015’de, Eğirdir dışında yaşayan hemşerilerimizin, halkımızın ve milletvekili adaylarımızın, STK’ların katıldığı “17 Mayıs Eğirdir İçin Göl Vakti Konferansı” ve “Eğirdir Gölü’nü Kurtar” özel baskılı Tişörtleriyle şehir merkezinden adalara kadar yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

                Soğuk kış günlerinde bile, alınan önlemlerle toplantılar devam etmekteydi… Farklı siyasi görüşe sahip olan insanlarımız, Eğirdir dışından telefonla günün konusuyla ilgili görüşlerini bildiren hemşerilerimiz, toplantıya katılan kadınlı-erkekli, zaman zaman toplantını tansiyonu yükselse de genelde  bir birlerine saygı ve nezaket doğrultusunda fikirlerini beyan eden, saatlerce süren gecelerde Eğirdir konuşuldu…  

                Eski Eğirdir Evi’ndeki “Partimiz Eğirdir Olsun- Eğirdir İçin Sözünüz Olsun” girişimi ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz siyasi kimlikli yetkililer, “çok iyi oldu şimdiye kadar böyle bir ortam yakalanmamıştı….” dediler! Toplantıya katılmasını istediğimiz bazı hemşerilerimize niye gelmiyorsunuz diye sorduğumuzda;  “kimi orada siyaset, yapılıyor…” “konumuz Eğirdir, ne tür siyaset… gelmeden nasıl bilebilirsiniz konuşanları…. Kimi, Eğirdir de bir şey olmaz….  Gelin bir şey olsun, gelmezseniz bu şekilde söylemeniz anlamlı mı…” Kimine “durum, konu bu, şunların… olmasını istiyoruz-konuşuyoruz dediğimiz de “  “..biz bunu seçim zamanı dile getirir- hesap sorarız…!” Ama bizim çıkış noktamız “Partiniz Eğirdir Olsun”… Bazı hemşerilerimizin görüşü bu şekilde; açık arama- bunu seçim zamanı “kullanma” “malzeme” görme… Yakinen tanıdığım, “ Eğirdir de sosyal etkinlik yok diyen ve her ortamda dile getiren   bazı kişileri,  Eğirdir Belediyesi’nin , SDÜ nün, iş adamlarının katkısıyla halka açık-ücretiz tiyatro-müzik- sergi- yemek -konferanslarında  göremedik hiç birinde….!!! Demek ki “Eğirdir de bir şey yapılmıyor” demek….. olmuş!

                Eski Eğirdir Evinde, zaman zaman diğer STK’ları da toplantılar düzenliyor, ev ziyaretçilere  de açık tutuluyordu…

                Bir yıl geçmeden EKİ’ye verildiği belirtilen, Kentin Taş kahvesi olan, ayda bir “Eğirdir’i konuştuğumuz” simgesel  yer olan Eski Eğirdir Evi “yok denecek bir kira ile” “Eğirdir Cafe’ye” dönüşmüş!!! Haberimiz yok..!!!

                Ne oldu EKİ’ye? diye sorulduğunda, durum malumunuz dediğimizde. Birkaç kişinin dışında, çok fazla kişi nasıl olur… Biz yine yapalım diyen olmadı… Demek ki “sıkıldılar… kiminin “işine gelmedi…  teşvik eden olmadı…” Belediye Başkanı “ne zaman isterseniz aynı yerde toplantı yapabilirsiniz” dedi ama…! Orası bir “Cafe” idi ve haberimiz olmadı, bize bir şey söylenilmemişti…  

                Bu gün ülkemizdeki  bir çok yerel yönetimlerin içerisinde resmi olarak Kent İnisiyatifleri ve Kent-Halk  Konseyleri yer almakta… Partiniz –Partimiz Eğirdir olsun… Eğirdir de susuz, gölsüz, susarak yaş anmaz. Eğirdir için sözünüz –sözümüz olsun… 

                Saygılarımla


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap